Ugrás a tartalomra

Nem volt kérdés: továbbjutott a Miskolc

mti
Utoljára módosítva
2019. május 02. csütörtök 09:22
Továbbjutott a Miskolc a Debrecen ellen a férfi vízilabda ob I 5-8. helyért rendezett párharcából, miután szerdán az egyik csapat hetedik pontjáig tartó párharcot 9-0-ra megnyerte.

Az E.ON Férfibajnokságban még nemzetközi kupaindulást érő helyért Sike József Debrecent legyőző csapatának a BVSC vagy a Honvéd lehet az ellenfele – most a zuglóiak állnak jobban.

A felsőházban szereplő, ott végül a nemzetközi kupaindulást jelentő 5. helyért harcoló csapatok első körös összecsapásai közül Miskolcon nem maradt kérdés.

A héten 60. születésnapját ünneplő vezetőedzőt, Sike Józsefet magabiztos játékkal köszöntötte csapata: az első negyedben még tartani tudta a lépést a Debrecen, de ezt követően Szasa Misics vezérletével húzott el fokozatosan a házigazda.

Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

A vége 14-7 lett, így a 6-0-s pontelőnyről induló párharcot máris megnyerte a Miskolc, és bizonyosan játszhat az 5. helyért.

Ellenfele még nem ismert, lévén a Honvéd-BVSC csata 2-2-es pontállásról indult. Vezetést a BVSC szerzett, miután a Kőér utcai uszodában rossz kezdés után a második negyed közepén utolérte ellenfelét (5-5), majd onnan folytatva megszokott csapatjátékát, ellépett, és végül 11-8-ra nyert.

E.ON Férfibajnokság, az 5-8. helyért, 1. mérkőzések:
PannErgy-Miskolc-Debrecen 14-7 (2-2, 4-2, 4-2, 4-1)
Gólszerzők: Misics 4, Milicsics 2, Bowen 2, Sztojanovics 2, Bedő, Vadovics, Vismeg, Banicsevics, ill. Fekete G. 4, Kovács G., Durik, La Rosa 

Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9-0 a Miskolc javára.

Budapesti Honvéd-BVSC-Zugló 8-11 (4-3, 1-4, 2-2, 1-2) 
Gólszerzők: Manhercz Á. 3, Szivós 2, Kiss B., Kardos, Illés, ill. Pásztor 3, Lajkó 2, Ágh 2, Csapó, Várnai, Török, Sugár 
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 5-2, a BVSC javára.

További hírek

Olvasnivaló