Ugrás a tartalomra

Paripám hegyen át vágtat – megnyílt a Harsányi Lovasközpont

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. augusztus 17. kedd 14:47
A szabadság élménye és a szakértelem egyesül a Miskolc melletti település különleges tanyáján, ahol kicsi és nagy, kezdő és profi lovasok is rátalálhatnak természetszeretetük tárgyára. (Támogatott tartalom.)

Egyszeri alkalomból lett vállalkozás. Szabó Gergely, a Harsányi Lovasközpont tulajdonosa elmesélte, hat éve szeretett bele a lovaglásba. – Addig még soha életemben nem ültem lovon. Ez az élmény villámcsapásként hatott az életemre. Olyan lelki nyugalmat és feltöltődést adott, hogy azt éreztem: megtaláltam a helyem. Először lovat vásároltam, majd régi barátommal, üzlettársammal, Magyarország legnagyobb kisbéri magánménesének tulajdonosával, Lóska Jánossal kezdtem kialakítani egy egyedülálló, ménest, illetve lovasközpontot, ahol komoly versenymúltú és értékes vérvonalú lovak találhatók.

A Harsányi Lovasközpont a település mellett van: ha Miskolcról megyünk, végig kell autózni Harsányon, aminek a Mezőkövesd felőli végén, jobbra látható a helyszín. Két pluszt nyújt más lovastanyákhoz képest: az egyik a gyönyörű környezet, amit a természet biztosít, a másik pedig a minőségi lóállomány.

– Célunk az volt, hogy magas igényű szolgáltatást hozzunk létre – mondta el Szabó Gergely, aki hozzátette, a lovasközponthoz tartozik egy negyvenkét hektáros legelő, mely kiváló bértartásra, a környéken pedig gyönyörű, változatos tereplovaglási útvonalak vannak, ahol különböző jármódokban (lépés, ügetés, vágta) van lehetőség lovaglásra. – Én tagja vagyok a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség elnökségének, ami lovas túrákat szervez kijelölt útvonalakon. Harsány egyike azoknak az állomásoknak, ahol a lovas meg tud szállni és különböző szolgáltatásokat tud igénybe venni. De szeretnénk bevonni ebbe a Dunántúlt is, hiszen Magyarország határtól határig átlovagolható – mondta.

Lovasoktatásra már a legkisebbeket is várják. Ötéves kor alattiak főként ismerkednek a lovakkal, míg az efeletti korosztályok futószáras oktatást és osztályban való lovaglást is kérhetnek. Lovasoktatójuk Hegedűs Dóra a hét bármelyik napján várja az előzetesen bejelentkezőket a 06202414223-as telefonszámon.

A lovasokat negyvenszer hetvenméteres minőségi pályával várják, ami bérbe is vehető. Ezentúl az utánozhatatlan Bükkaljai táj kiváló hátteret biztosít esküvői fotózáshoz, de akár eljegyzéshez, születésnaphoz vagy családoknak is megörökíteni a pillanatot.

www.facebook.com/harsanyilovaskozpont

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!