Ugrás a tartalomra

Pénzt gyűjtöttek a borbarátok a város tisztaságáért

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. augusztus 12. hétfő 18:17
A Borangolások és egyéb avasi boros rendezvények szervezőinek is érdeke, hogy a pincesoroknál rend és tisztaság legyen, így hamar egymásra találtak a miskolci tisztasági nagykövetekkel.
Tisztaság lesz az adományból. Fotó: Juhász Ákos

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület a XII. Avasi Borangoláson összegyűjtött és néhány mecénás cég által kiegészített pénzadományt nyújtott át a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület képviselője számára hétfőn a Renomé Café & Bistro teraszán, amely maga is az egyik szponzora a jótékonykodásnak. 

Amint azt Demeter Tibor, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület elnöke az átadáskor elmondta, ezzel a gesztussal is szeretnék meghálálni az egyesület áldozatos munkáját, amelyet többek között az Avason és az avasi pincesoron végeznek, amelynek fejlesztéséért és népszerűsítéséért a borbarátok is dolgoznak. 

Demeter Tibor hangsúlyozta, a Borangolások szervezésekor mindig igyekszenek gondolni azokra a nonprofit, civil szervezetekre is, amelyek szintén tesznek a városért, dolgoznak Miskolcért. Ebben az évben a MATINE-Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület támogatása mellett döntöttek, értékelve azt az áldozatos, önkéntes munkát, amit a város megtisztításáért végeznek, benne a Borangolások helyszíneit adó avasi pincék környezetével. A korábbi években csak erről a részről konténerszámra szedtek össze és vittek el szemetet. Ezzel közvetve hozzájárulva az Borangolások, és más boros rendezvények kulturált körülmények között történő lebonyolításához. 

- Nagymértékben köszönhetjük nektek is, hogy az avasi pincesorok környezete olyanná vált, hogy ilyen nívós rendezvényeket lehet oda szervezni. Ezért gondoltuk, hogy most titeket támogatunk ezzel az adománnyal, amelynek összege 246 ezer forint lett. Ezt részben a Borangoláson gyűjtöttük adományládák segítségével a látogatóktól, részben szponzorcégek járultak hozzá, köztük a Demeter Ingatlanközpont és az átadásnak is helyet biztosító Renomé Café & Bistro, valamint a Miskolczi Borbarátok Társasága – ismertette a borbarátok egyesületi elnöke, aki azt is hozzátette, hogy a támogató cégek munkatársai nem csak pénzzel, de kézzel is készek segíteni a tisztasági nagyköveti munkát. Ez egyben egy falajánlás is volt az egyesületet képviselő Serbán Zsolt tisztasági nagykövetnek. 

A Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület képviselője hálás szavakkal köszönte meg a pénzadományt és a munkára jelentkezést is. 
Kifejtette, lesz helye ennek az összegnek a munkájukban, hiszen számos projektet kell finanszírozniuk, köztük például egy új kezdeményezésüket a Clean City-t, amelyről később részletes tájékoztatást adnak, valamint egyik munkatársukat is „fel kell ruházni” az egyesület „céges” munkaruházatával. 

- Az a tapasztalatom, hogy a pincesorokon egyre jobban fejlődik a közösségi élet, ezt talán a csökkenő szemétmennyiség is mutatja. Az emberek jobban odafigyelnek itt is a környezetükre. Ebben az évben volt először az, hogy nem telt meg egy egész konténer szeméttel. Ez egy nagy előrelépés – osztotta meg Serbán Zsolt. 

Rámutatott, láthatóan van értelme a munkájuknak és a példamutatásnak, amely egyfajta edukációként is hat másokra, a pincetulajdonosokra is, ami mérhető a szemétmennyiség csökkenésével. Elmondta, meglepetésként érte, hogy nekik gyűjtöttek a XII. Avasi Borangoláson és az összegyűlt 246 ezer forint is nagy segítség egy olyan kis egyesületnek, mint az övék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!