Ugrás a tartalomra

Rabolni akartak a miskolci lányok

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 31. kedd 08:59
A nyílt utcán akarták elvenni egy férfi mobiltelefonját, egyikük ököllel többször fejen ütötte, közben a másik nő a hátizsákját próbálta lerántani - vádat emeltek ellenük.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorú és egy felnőttkorú nő ellen rablás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt, akik közül a fiatalkorú nők a nyílt utcán el akarták venni egy férfi mobiltelefonját, egyikük ököllel többször fejen ütötte, közben a másik nő a hátizsákját próbálta lerántani, de a védekező férfi megfutamította őket - írja közleményében az ügyészség.

Április közepén a késő délutáni órákban a két fiatalkorú nő Miskolcon sétált, amikor észrevették a velük szemben haladó férfit, aki a kezében tartotta a mobiltelefonját. Az egyik vádlott odalépett hozzá és felszólította, hogy adja át a telefont. A sértett ezt megtagadta, mire a vádlott többször ököllel fejen ütötte, közben vádlott társa hátulról megkísérelte lerángatni a hátizsákját. A férfi védekezett, az őt ököllel ütlegelő nőt ellökte magától, mire mindkét vádlott elhagyta a helyszínt.

A vádlottak közül az egyik fiatalkorú és a felnőttkorú nő március végén a délutáni órákban Miskolcon egy élelmiszer áruházból szeszesitalokat és édességeket tulajdonítottak el, több mint 60.000 Ft értékben - szmol be a közlemény.

Az ügyészség a vádlottak közül a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott. A felnőttkorú büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés a vádhatóság indítványa. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!