Ugrás a tartalomra

Rácz Jenő: A mostani generáció gyakorlatilag használhatatlan

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 30. kedd 12:51
A séf az RTL kérdésére kifejtette a véleményét a mai fiatal munkavállalókról.
Rácz Jenő és Veres Pál indiai falatokat készít a Miskolci Piknik egyik programján

Az ismert séf, aki Miskolcon is megfordult, sőt, Veres Pál polgármesternek is tanított néhány konyhai fortélyt, az RTL-nek a Z-generációs munkavállalókkal kapcsolatos tapasztalatairól beszélt.

Elmondta, a szülei és a tanárai nagyon sokat tanítottak neki a munkabírásról és a siker fogalmáról, viszont a mostani fiatalokból hiányolja a munka iránti alázatot és a professzionalitásra való törekvést. 

A mostani generáció gyakorlatilag használhatatlan

- állítja Rácz Jenő, aki saját elmesélése szerint 14 évesen kezdett dolgozni a McDonald's konyháján, ahol az első fizetése 12 ezer forint volt. Ebből a pénzből először egy pólót vett, majd moziba ment – ezek az apró lépések vezettek el számára a függetlenséghez és az önállósághoz.

A séf vallja, hogy a professzionális szakemberek képzése elképzelhetetlen szorgalom és kemény munka nélkül. Véleménye szerint a korábbi generációkban az emberek hivatást választottak, és kitartottak amellett, míg a mai fiatalok a könnyebb utat keresik: „okosan” akarnak kevés munkával sok pénzt keresni, de ez a hozzáállás nem fog professzionális szakembereket adni a világnak, mert ahhoz, hogy valaki profi legyen, elengedhetetlen a szorgalom, a kemény munka és az alázat.

„Az én korosztályomat olyan emberek nevelték fel, akik a rendszerváltás előtti időszakban nőttek fel, amikor az emberek hivatást választottak, és akár az egész életük során egy munkahelyen dolgoztak. Természetesen nem azt mondom, hogy a korszellem vagy a rendszer, amiben nevelkedtek, példaértékű, de a munkabírás és a szívósság, amit szüleinktől láttunk, egyértelműen az.” - nyilatkozta a séf, aki a nyári munkát remek lehetőségnek tartja, aminek segítségével a diákok korán megtanulhatják, hogy a pénzt és a sikert nem osztogatják ingyen. 

A tudás nélküli, folyamatos pihenésre vágyó ember nem lesz sikeres, ez a különbség a sikeres és sikertelen ember között

- osztotta meg hitvallsát Rácz Jenő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!