Ugrás a tartalomra

Sok bringás tette próbára képességeit a Bükk Ring teljesítménytúrán

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 24. szombat 14:45
A Ring országos kerékpáros teljesítménytúra-sorozat részeként először mutatkozott be a Bükk hegység augusztus 24-én.
Osztie Tibor fotógalériája

Nagyszámú, mintegy 350 kerékpáros részvételével a Szeleta Park Látogatóközponttól indult a mezőny az országos rendezvénysorozat következő eseményén szombaton 10 órakor. A Bükk Ring is a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) megbízásából a HOTE SE szervezésében valósul meg a Zemplén Ringet követően. A Bükk hegység már több kerékpáros teljesítménytúrának adott festői helyszínt, de ebben a szervezésben először mutatkozott be. 

A hosszú távon - 110 kilométeren, 1600 méter szintemelkedés - és a rövid távon - 47 kilométeren, 720 méter szintemelkedés - is el lehetett indulni a teljesítménytúrán. A rövid táv: Alsóhámoron, Újmassán, Ómassa és a Kerek-hegy mellett a Bánya-hegyen át haladt el. Majd Répáshuta, a Lusta-hegy és Bükkszentkereszt irányában Lillafüreden keresztül fordult vissza a Szeleta Parkhoz. 

A hosszú táv bejárva a Bükki Nemzeti Park keleti részét, magában foglalta: Újmassát, a Bánya-hegyet, Csipkés-tetőt, Bükkzsércet, Cserépfalut, Bogácsot, Tibolddarócot, Bükkábrányt, Sályt, a Lator utat és elhaladva Bükkszentkereszt és a Lusta-hegy között visszafordult Lillafüredre, majd a Szeleta Parkhoz. 

Az eseményre azok nevezését is várták, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként vagy nem rendelkeznek nagy kerékpáros rutinnal, hiszen az esemény elsősorban nem profiknak szólt! A célban mindenki kapott egy adag ételt. Az erőpróbán túl maga a részvétel is nagy élményt nyújtott, hiszen gyönyörű tájak mellett tekerhettek az indulók. 

További hírek

Olvasnivaló