Ugrás a tartalomra

Százharminchárom évnyi hőmérsékleti rekord dőlt meg hétfőn

MTI
Utoljára módosítva
2019. május 07. kedd 15:36
Az országos és a fővárosi nappali legalacsonyabb csúcsérték rekordja is megdőlt hétfőn – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján kedden.

Mint írták, mostanáig, május 6-án 4,4 Celsius-fok volt a legalacsonyabb hőmérsékleti rekord, amelyet Kékestetőn regisztráltak 1957-ben. Most az ország fölé áramló hideg levegő és a borongós, csapadékos időjárás miatt szintén Kékestetőn csak 2,3 fokot mértek, így ez lett az új, országos napi legalacsonyabb hőmérsékleti rekord.

A fővárosban is megdőlt a napi legalacsonyabb hőmérséklet rekordja: a János-hegyen csupán 5,5 fokig melegedett fel a levegő a délutáni órákban. Az eddigi budapesti rekord 6,6 fok volt, amelyet 133 évvel ezelőtt, 1886-ban jegyeztek fel Krisztinavárosban – írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzések szerint szerdán a leghidegebb órákban fagypont alatti hőmérsékletet is mérhetünk. Napközben azonban 15–20 fokig emelkedik a hőmérséklet. A következő napokban fokozatosan melegszik a levegő, de vasárnap újabb hidegfront várható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!