Ugrás a tartalomra

A szezon legfontosabb szakasza következik

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 30. kedd 16:35
Eddigi remek szereplésének köszönhetően úgy várhatta a BVSC otthonában esedékes utolsó középszakasz-mérkőzést a Miskolci Vízilabda Club, hogy a csapat mindenféleképpen az 5. helyről indíthatja a helyosztókat. Maga a találkozó, a két együttes közös múltjának megfelelően, nagy csatát hozott és egy rendkívül különleges játékvezetői döntésnek köszönhetően, szó szerint az utolsó pillanatokban még egyenlíteni tudott a BVSC, és így 12-12 lett a vége.

Sike József vezetőedző úgy fogalmazott, az utolsó középszakaszbeli mérkőzésen a BVSC bukhatott a legnagyobbat: ha kikapnak tőlünk, és a másik oldalon döntetlent játszanak a felek, akkor a BVSC 6-0-s hátránnyal játszik ellenünk az ötödik-nyolcadik helyen.

– Először úgy volt, hogy délután 5-kor játszunk, a Honvéd pedig 7-kor, de a BVSC kérésére áttették a meccset. A nagy tét az ő vállukat nyomta, hiszen ha mi 6-0-val játsszunk a play-offban, akkor nekik háromszor egymás után meg kellett volna vernie minket ahhoz, hogy újra játszhassanak az ötödik helyért. Mi ennek szellemében mentünk bele a mérkőzésbe, ők is, ebből kerekedett ki egy vérre menő küzdelem, aminek a legvégén érdekes körülmények között döntetlen lett a megnyert mérkőzésünkből.

A szabályok szerint a középszakasz után az 5. helyezett a nyolcadikkal, a hatodik pedig a hetedikkel vív csatát, ami addig tart, míg az egyik fél el nem éri a 7 megszerzett pontot. Ehhez hozzák magukkal a csapatok az eddig egymás ellen játszott eredményeiket. Így miután a mieink már kétszer legyőzték a debrecenieket, 6-0-ról indul a párharc szerdán 17 órától Miskolcon.

– Ebben az a szomorú, hogy mi 38 ponttal az ötödikek lettünk az alap- és középszakaszban, és a 11 pontos előnyünket kidobhatjuk, mert újraindul minden – fogalmazott Sike József. – Debrecen szolgáltatta a legnagyobb meglepetést a bajnokságban, hiszen például megverték a Szolnokot. Ezt az arcukat várom tehát, és nem azt, amit ellenünk nyújtott. Nem pihenhetünk.

A Miskolc – Debrecen mellett Honvéd – BVSC párharc dönt a folytatásról. Miként látja a szakember azt a párharcot? – Ők ebben az évben szépen megküzdöttek egymással, a kupában is egymás ellen játszottak. Két érdekes csapat, jól zónáznak, jók a kapusteljesítmények, de ha a Honvédban a nagyobb sztároknak kijön a lépés, akkor könnyen őket kaphatjuk. A BVSC-t a fiatalos lendületük viheti előre – mondta.

De most csak a következő lépésre, a szerdán esedékes Debrecen elleni találkozóra kell csak figyelni, hiszen legelőször ott kell helyt állniuk a miskolci pólósoknak. – Ha szerdán nyerünk, akkor 6-0 után megszereztük a hetedik pontunkat. Ha nyerünk, vége a történetnek, és várhatjuk a Honvéd-BVSC összecsapás alakulását. Május 11-én biztosan Miskolcon indul a folytatás, hiszen az alapszakaszban jobb helyezést értünk el. 18-án visszavágó, és ha kell még, akkor 22-én szintén Miskolcon lehet az újabb mérkőzés – ismertette.

A szezon legfontosabb szakasza, vagyis a helyosztó mérkőzések következnek, szerdán hazai medencében, 17 órától a BVSC ellen. Terveink szerint a Miskolc Televízió nézői csütörtökön, 20.30-tól láthatják majd az első helyosztó mérkőzést.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!