Ugrás a tartalomra

Szüreti sétával folytatódik az Avasi Kvaterka

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 03. szombat 13:12
A szervezők változatos programokkal várnak szombaton az avasi pincesorokra kicsiket és nagyokat.
Fotó: MiNap-archív

Október 3-án, szombaton délután öt és este tizenegy óra óra között az Avasi Kvaterka keretén belül szüreti rendezvényt szerveznek, ahol pincéről pincére sétálva, változatos programok és gasztronómiai élmények közül válaszhatnak a kvaterkázni vágyók – írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben a szervezők. 

A programon a családosoknak gyermekprogramokkal is készülnek, hogy amíg a felnőttek mustot vagy murcit kóstolnak, addig a kicsik se unatkozzanak. Az Avas kapujánál (Papszer u. 2.) délután öt órától gyermekfoglalkoztatóval és a Szépenszóló Társulat gyermekelőadásával várják a kicsiket.

Bor, kultúra

Ezt este hat órától Grecsó Krisztián és Kollár Klemencz László zenés estje követi, majd este fél nyolctól a Cimbaliband adja a muzsikát a borok kóstolásához. 

- A borokat, a murcit és a mustot KT Kézműves Pince és a Barkland Pincészet kínálja majd az Avas kapujánál. A zip’s brewhouse is szüreti étellel készül: vörösboros pincepörkölttel, hozzá házi savanyúval és házi kovászos kenyérrel, desszertnek Bomboloni virágfánkokkal várja a finom falatokra vágyókat, amit a finom zip’s sörökkel is le lehet majd öblíteni – írják.

Az Avasi Bortanyán délután öt órától Reiman Zoltán, író, blogger tart előadást, ahol érdekes történeteket hallgathatnak az érdeklődők az Avas pincéiről és híres tulajdonosaikról, vagy a korabeli szüreti mulatságokról. A beszélgetést az Avasi Kvaterka facebook oldalán élőben lehet majd követni. Kellemes zenés kikapcsolódást ígér este fél héttől Szécsi Viki és Mihula Vihajlo akusztikus koncertje, este nyolctól pedig az Árvai Ildikó és Gajdán Szabolcs Akusztik Duó folytatja a kellemes zenei estet.

Gasztronómia, szórakozás

Akik a gyomrukat kényeztetnék, azok a szüreti falatokból, vagy a Bio-Goods mangalica finomságaiból kóstolhatnak. A borospincében is nagy a választék: Vesztergombi Pincészet, Hilltop, Árvay Pincészet, Gál Tibor Pincészete, Streit Zagonyi, és a Világi Pince boraiból lehet válogatni.

A Csicsörke lekvárjai és szörpjei is megtalálhatók lesznek a Bortanyán. A szörpök, lekvárok alapanyagai a kertjükből valók. Kézzel hámozva, darabolva, tartósítószer nélkül és adalékanyagok nélkül készülnek, melyeknek rendkívül jók az élettani hatásuk a szervezetre, de Ibi fánkjait is le lehet önteni velük.

A Polgármester Pince is nyitja kapuit, ahol a Gallay Kézműves Pince várja a látogatóit finom borokkal, murcival és szüreti falatokkal.

A Nádler Pincében folyamatosak a szüreti munkálatok, és az érdeklődők akár meg is tekinthetik, milyen egy prés vagy egy fokoló. A szokásos széles borkínálat mellett itt mustot is lehet majd kóstolni. A pince előtt cigányzenészek adják majd a talpalávalót.

A Pinyó is kinyit, a Tokaj Portius pincészet borai mellé DJ Pajtás tart bakelit partyt este héttől.

Csak biztonságosan

A rendezvényekre és a nyitva tartásokra vonatkozó kormányrendelet szerint este 23 óráig tartható rendezvény, melynek betartására szigorúan figyelnek a rendezők, ezért felhívják a figyelmet, hogy célszerű a rendezvényre korán érkezni.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ügyeljenek egymásra a látogatók, és tartsák be a vírushelyzetre ajánlott óvintézkedéseket.

(Nyitóképünk egy korábbi Avasi Kvaterka rendezvényen készült.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!