Ugrás a tartalomra

Tömegeket vonzott a Népkertbe a városi majális

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. május 01. szerda 19:07
Ennyi babakocsit, apuka vállán ücsörgő gyereket ritkán látni egy rendezvényen – családokkal, anyukákkal és párjukkal, nagyszülőkkel és unokákkal telt meg május 1-jén a Népkert. A városi majálison a polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a miskolciak a jól végzett munkájukat ünneplik ma.

A Csiribiri zenekarral és Bobóval vette kezdetét a móka a Népkertben. Az együttes hozta a tőle jól megszokott hangulatot, csillogó szemű gyerekek csatlakoztak hozzájuk a színpadon és a vonatozásnál.

Juhász Ákos képgalériája

Arlett Nóra kisebbik gyermekével egy picit távolabbról szemlélte az eseményeket, így nem vette zokon azt sem, hogy megszólítottuk. Mosolyogva elmondta érdeklődésünkre, hogy a családjával jött ki a majálisra, 1 és 3 éves gyermeküket is magukkal hozták. – Elsősorban a Csiribiri miatt jöttünk, nagy kedvenc nálunk. De ha tehetjük egyébként, minden évben itt vagyunk, hiszen nagyon jó a szervezés. Nagyokat eszünk, iszunk, és élvezzük a napot, a napsütést – mondja.

Barátokkal és családtagokkal, nagyobb társasággal érkezett a Népkertbe Szegedi Szabolcs. – Szerencsére az időjárás is kegyes hozzánk, szépen a süt a nap. Úgy terveztük, hogy a nap első felében itt leszünk, aztán pedig indulunk családlátogatásra. Bevallom, egy picit szerettük volna a szabadban lefárasztani előtte a lányokat – mondja mosolyogva az 5 és 7 éves lányaira büszke apuka.

– Ringlispilezni kellett jönni – árulja el Fodor Béla, a 2,5 éves Anna és az 1 éves Bécike apukája, aki feleségével majálisozott. – Amióta Miskolcon élünk, tehát 3 éve mindig itt vagyunk május 1-jén. Nagyon jól érezzük magunkat, fogalmazhatnék úgy is: biztos pont, hogy május 1-jén lejövünk ide. Délután azért haza kell menni aludni, szóval nem maradunk a végéig – teszi hozzá.

– A jól végzett munkát ünnepeljük ma mindannyian – emelte ki köszöntőjében Kriza Ákos. A polgármester részletezte: minden miskolci büszke lehet arra, hogy a megkezdett fejlesztések egy része lezárult. – A miskolciak pénzéből, a miskolciak munkájával és a miskolciak kitartásával valósultak meg ezek a beruházások. Éppen nemrégiben adtuk át a felújított Selyemréti Strandfürdőt, ahol jó érzés volt látni, hogy több tucatnyian várták már a nyitást.

A városvezető rámutatott: évtizedes adósságot törlesztettek azzal is, amikor hozzásegítették a miskolciakat ahhoz, hogy dolgozni tudjanak. – Most már elmondhatjuk, hogy aki dolgozni akar, annak van rá lehetősége. Az elmúlt években a bérek is nőttek, reményeink szerint ez a következő időszakban folytatódhat. Elindultak azok a fejlesztések, amelyek újrapozícionálják Miskolcot – elég csak kimenni Miskolctapolcára, láthatjuk, hogy a strand második ütemének alapjait már rakják, jövőre át tudjuk adni a beruházást. A várfejlesztés is soron van – tette hozzá Kriza Ákos.

Jól is tették egyébként, hogy családdal érkeztek a miskolciak, hiszen a programok között a legkisebbek ugyanúgy válogathattak, mint az idősebb korosztály tagjai. A mazsorett-parádéra teljesen körülvette a színpadot a közönség, akik aztán nagyokat nevettek a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánián.

Volt még FlipUnitTeam AirTrack Show, Eperjesi Erika, Kincses Károly és Kriston Milán nosztalgia- és operettslágerekkel lépett fel.

Sokakat ejtett aztán ámulatba a kötélugró-bemutató, valamint az őrző-védő kutyabemutató. Jókat mosolyoghattunk a Galiba Társulat Lúdas Matyi vásári komédiáján, és újra gyönyörködhettünk a Ködmön Formációs Táncegyüttes, valamint a Grand Dance Tánc- és Mozgásstúdió fellépésén. A népkerti majálist a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertje zárta.

Egész nap kézműves és gasztronómiai vásár, állatsimogató, ugrálóvár, trambulin, lézerharc, extrém íjászat, buborék foci, Air Track Show, slackline program, MAKadémia – Anyagtudományi játszóház, Csupda-Csoda Vándorjátszótér, vidámpark, lovagoltatás, arcfestés, csillámtetoválás, véradás is várta a miskolciakat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!