Ugrás a tartalomra

Új óvoda épül Hejőcsabán

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. március 28. hétfő 16:39
Közel 1 milliárd forintból épül meg a Miskolc-Hejőcsabai Református Óvoda a városrészben. A tervek szerint a 2023 szeptemberére elkészülő intézménybe 50 gyermek járhat majd. Hétfőn sajtónyilvános eseményen helyezték el az új óvoda alapkövét.

Az óvoda a Miskolci Édenkert Református Óvoda harmadik tagintézménye lesz. Kerekesné Tóth Éva intézményvezető elmondta, hogy „nagy szükség van a bővítésre, mert legutóbb annyian jelentkeztek, nem is biztos, hogy mindenki be fog jutni”.

Fotók: Mocsári László

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára egyebek mellett arról beszélt, hogy a Miskolc-Hejőcsabai Református Óvoda az Országos Óvoda Program részeként épül meg, mintegy 737 millió forint támogatásból. Emellett a program részleteit, illetve egyéb egyházi kötődésű, miskolci fejlesztéseket ismertetett az államtitkár.

A szót Alakszai Zoltán, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott vette át, és háláját fejezte ki többek között azért, hogy míg a szomszédunkban háború dúl, a jelenlévők egy óvoda alapkőletételén vehetnek részt.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a kormányzati intézkedéseket és a helyben megvalósuló infrastrukturális beruházásokat méltatta, majd Isten áldását kérte az óvodára és Magyarországra.

Végezetül Rácsok András püspöki titkár szólalt fel, aki köszönetet mondott számos szereplőnek, akik valamilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy református óvoda épüljön meg Hejőcsabán. Ezt követően a felszólalók időkapszulát helyeztek el az épület alapkövében.

Az eseményt Pásztor Dániel püspök áhítata nyitotta, majd Jobbágy Bertalan lelkipásztor áldása zárta.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!