Ugrás a tartalomra

Újabb elismerést kapott az Avalon Ristorante

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 15. szombat 14:44
Miskolci étterem lett az olasz életstílus legújabb nagykövete. Az Avalon Ristorante az első vidéki vendéglátóhely, amely kiérdemelte az Olasz Kereskedelmi és Iparkamara által alapított, olasz éttermeknek járó elismerést. A több nemzetközi díjjal is rendelkező Avalon Park negyedik éve viszi világszerte Miskolc jó hírét.
Fotó: Végh Csaba

Sonka és szalámi válogatás az olasz Bagatto családtól, bolond kerék tradicionális bolognai szósszal és ízletes húsok, vagyis tradicionális olasz ízek egyenesen Itáliából a miskolci vendégek asztalára. A profi csapatnak járt elsősorban az elismerés. Az Avalon Ristorante az első vidéki étterem hazánkban, melyet Olaszországból ismertek el.

Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató elmondta, leginkább annak kell megfelelni, hogy nem hamisítják. -Száz százalékosan próbálunk olasz alapanyagokkal dolgozni.

Az olasz kereskedelmi és iparkamara kb. 40 szempont szerint értékelt, az alapanyagok minőségétől a szakácsok tapasztalatán át a kiszolgálásig. Jelenleg nyolc étterem viseli a Ospitalitá Italiana Márka minősítést. Eddig kizárólag fővárosi éttermeket ismertek el a díjjal.

Francesco Mari, az Olasz Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy nyilatkozott, az elismerés napja az olasz-magyar kapcsolatok számára is egy fontos lépés. - Azért is, mert ezúttal nem a fővárost, hanem a vidéket ismerjük el, ami csodálatos. A döntés Rómában született meg. Úgy gondoljuk, a miskolci konyhán keresztül kicsit az olasz kultúrát is átadják az embereknek.

A 2015 óta működő étterem és az egész Avalon Park a kamara közösségét is erősíti, Bihall Tamás szerint. - A gasztronómiai élmények mellett a szakma szerepet vállal a fiatalok képzésében és oktatásában is, tehát én örülök annak, hogy itt hat fiatal, négy szakács és két cukrász tanuló sajátíthatja el a mesterséget, ez fontos - mondta a BOKIK elnöke.

A park a város egyik éke, mely a kezdetektől Miskolc jó hírét viszi. De a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója szerint a vezetőség lokálpatrióta szemlélete is példaértékű. - Miskolc hírneve és szerepe a mai nappal még inkább erősödik az ország gasztronómiai térképén, és nemcsak az országén, hanem most már az európai térképen is - vélte Pálffy Kinga.

Az Avalon Park csapata eddig is több nemzetközi díjat szerzett. Volt már a legjobb vidéki szálloda, és a legjobb olasz konyha cím birtokosa. Ezúttal hivatalosan is az olasz életstílus nagykövetévé vált az idén négy éves Avalon Park.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!