Ugrás a tartalomra

Újraválasztották országos alelnöknek Váraljai Zoltánt

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 01. szerda 17:08
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a napokban megtartotta a kétévente esedékes országos tisztújító küldöttgyűlését Budapesten, melyen újraválasztották országos alelnöknek Váraljai Zoltánt.

Nacsa Lőrinc, az IKSZ eddigi országos elnöke is újabb két évre kapott bizalmat a tagságtól. Az új elnökséget közel 100 küldött választotta meg, akik az ország minden részéről érkeztek.

– Megtisztelő számomra, hogy immáron harmadik alkalommal újabb két évre folytathatom a megkezdett munkámat országos alelnökként – nyilatkozta Váraljai Zoltán, az IKSZ Miskolc Városi Szervezetének elnöke. – A továbbiakban is a legfontosabb feladatomnak tartom, és felelősséget érzek abban, hogy még inkább közelebb hozzuk a keresztény értékeket a fiatalokhoz, kiálljunk az értékeink mellett, küzdjünk a céljainkért, és ne hagyjuk elveszni Európa jövőjét, a mi jövőnket.

„Tesszük amit tennünk kell, a többit Istenre bízzuk…", ezzel a gondolattal indulok neki a következő két évnek is – hangoztatta.

Tudatta azt is, hogy a küldöttgyűlésen egy közös nyilatkozatot is kiadtak Európa jövője a mi jövőnk címmel. Ebben úgy fogalmaznak, hogy „rendkívüli módon felháborít és dühít minket, hogy a mi jövőnkről, olyan fontos kérdésekben, amik évtizedekre, évszázadokra meghatározzák kontinensünk életét, helyettünk, a fejünk felett, zárt ajtók mögött döntenek szűk látókörű, birodalmakat vizionáló bürokraták és kizárólag a saját érdekükre gondoló, liberális vágyálmokat kergető hivatalnokok.”

– A mi sorsunkról nekünk kell döntenünk. Nekünk, kereszténydemokrata fiataloknak óriási felelősségünk van abban, hogy ne engedjük, hogy elvegyék tőlünk ezt a jogot, hanem küzdjünk saját céljainkért, érdekeinkért és értékeinkért. A jelenlegi brüsszeli politikai elit szívesen megmondaná, kikkel éljünk együtt, mit kellene, hogy gondoljunk. Ezzel szemben mi úgy gondoljuk, hogy senki nem tudhatja jobban, mint mi, fiatalok, hogy mi miképpen szeretnénk élni az elkövetkezendő évtizedekben – írják.

Leszögezik: „hiszünk abban, hogy Európa a jövőben csak úgy lehet erős, ha erős nemzetek együttműködésére épül, akik tisztelettel fordulnak egymás felé, így elutasítjuk a liberális európai birodalomról szóló lázálmokat. Elutasítjuk a nemek összemosását, a család relativizálását, a keresztény szimbólumok üldözését és az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak szűkítését.”

Szeretnék, ha Európa visszatalálna keresztény gyökereihez és nem adná fel azokat az értékeket, amik szabaddá és naggyá tették történelme során: a keresztény kultúrát, a munka becsületét, a haza és a család szeretetét. Szeretnék, ha a brüsszeli elit a bevándorlók helyett az európai fiatalok kihívásaival – vállalkozóvá válás, családalapítás, ösztöndíj-rendszerek, közösségek támogatása – foglalkozna.

Ezért – zárul a közlemény – támogatják és mindenben segítik Orbán Viktor miniszterelnök 7 pontjának megvalósítását.

További hírek

Olvasnivaló