Ugrás a tartalomra

„Út a reményhez” – Elkezdődött a miskolci hajléktalanszálló jubileumi hete

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 06. hétfő 21:21
Egyhetes rendezvénysorozattal ünnepli 25 éves jubileumi fennállását a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Hajléktalanokat Gondozó Központja. Hétfőn délután könyvbemutatóval kezdődött az ünnepi hét: B. Tóth Erika újságíró fedél nélkül élőkkel készült riportjaiból összeállított könyvét ismerhette meg a közönség a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban.
Fotók: Parai Roland

– Egy olyan könyvet ismerhetünk ma meg, amely betekintést enged a fedél nélkül élő emberek mindennapjaiba, az életük történetébe – fogalmazott Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója B. Tóth Erika Út a reményhez című könyvének bemutatóján.

„A témák találtak-e meg engem, vagy én találtam meg a témákat?”

B. Tóth Erika első könyve, az Alkonyfény a gyermekleukémiáról és ezeket a beteg gyerekeket gyógyító főorvosról szól. A második könyve a miskolci hospice-házban élőkről szól, mely távolabbra viszi az olvasókat a mindennapi történésektől, hogy egy kicsit más távlatokból, más fénytörésben tekinthessenek saját életükre: ez a Menedék. – Az Út a reményhez című könyv is alapvetően szomorú történetekkel van tele, de azért van benne olyan is, ami jól végződik, ami pozitív – fogalmazott B. Tóth Erika.

Egy személyes találkozás egy régi iskolatárssal indíttatta arra az újságírónőt, hogy papírra is vesse hajléktalanokkal készített korábbi riportjait. B. Tóth Erika úgy fogalmazott: ha nem lenne a Vöröskereszt vagy más segítő szervezetek, ezekkel az emberekkel nem is tudja, mi történne. „Úgy gondolom, ezek az emberek áldozatok. Lehet, hogy a saját maguk áldozatai, de sokszor mégis azoknak a körülményeknek az áldozatai, amikről nem is tehetnek – és nekik segítségre van szükségük” – emelte ki.

A jubileum alkalmából rendezett ünnepség május 8-án 11 órától a Hajléktalanokat Gondozó Központban lesz. Ezen a napon visszaemlékeznek az elmúlt 25 év változásaira, nagyobb fejlesztési mérföldköveire, és megünnepelik az évforduló mellett a Vöröskereszt és Vörösfélhold világnapját is. A hét hátralévő részében, május 9-én és 10-én szociális területen tevékenykedő partnereikkel és partnerintézményeikkel szerveznek sport- és  szabadidőnapot, valamint közösségi főzést.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!