Ugrás a tartalomra

Végszámlát küld szeptemberben a búcsúzó Elmű-Émász

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 20. kedd 19:13
Miskolcon és környékén is az MVM Next lesz az új lakossági áramszolgáltató.
Forrás: infostart.hu

Szeptember elsejétől az MVM Next veszi át az egyetemes áramszolgáltatást az Elmű-Émász szolgáltatási területén - írja közleményében az áramszolgáltató. A cég leszögezi, a szolgáltatóváltás a villamosenergia-ellátást nem érinti, és nem vonatkozik az Elmű-Émász-szal jelenleg is versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre – számukra továbbra is a vállalat biztosítja változatlanul a villamosenergia-szolgáltatást.

- A lakossági ügyfeleket annyiban érinti a váltás, hogy augusztus 31-i dátummal végszámlát kapnak majd szeptemberben, a szolgáltatóváltás nem érinti az áram árát – írják.

Utoljára az Émásznak

Az Elmű-Émász és az MVM Next arra kéri az ügyfeleket, hogy augusztus 1. és 28. között olvassák le és adják meg mérőórán szereplő állást az Elmű-Émász telefonos vagy online ügyfélszolgálatán, illetve az EnergiApp mobilapplikációban. Azt is hozzátették, ha nem adják le az aktuális mérőóraállást, akkor a szolgáltató az utoljára leolvasott, vagy korábban diktált állás alapján és a fogyasztási szokásoknak megfelelően, szolgáltatói becsléssel határozza meg a végszámla összegét.

Az Elmű-Émász felhívja a figyelmet, hogy a számlák kiegyenlítésével kapcsolatos szabály, hogy minden számlát annak a szolgáltatónak kell befizetni, amely azt kiállította. Tehát az Elmű-Émász-tól kapott számlákat szeptember 1. után is még a régi szolgáltató felé kell rendeznie. Ugyanez érvényes a részletfizetési megállapodásokra is: ha az ügyfél még az Elmű-Émász-szal kötött ilyet, akkor továbbra is neki fizeti a fennmaradó részleteket. Abban az esetben, ha valakinél lejárt tartozás miatt kikapcsolta a szolgáltatást a jelenlegi szolgáltató, a visszakapcsolást csak akkor tudja majd intézni az MVM Nextnél, ha tartozását már rendezte az Elmű-Émász felé.

Ha átalányt fizet, nincs dolga

Fontos, hogy aki jelenleg részszámlaalapú elszámolást vesz igénybe és havi átalanyt fizet, annak nincs teendője, aki viszont havonta diktálja a villanyóra állását a szolgáltatónak, annak figyelnie kell, mert megváltoznak az ügyfélkapcsolati elérhetőségek. A számlájukat csoportos beszedési megbízással fizető ügyfelek számára jó hír, hogy a bankok központilag módosítják a kedvezményezettet az új szolgáltatóra, az egyedi átutalást választóknak viszont figyelniük kell majd, hogy az MVM Nexttől érkező áramszámlák fejlécében lévő új bankszámlaszámra fizessenek.

További részletek a szolgáltatóváltásról megtalálhatók az Elmű-Émász honlapján.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, az Elmű-Émász február közepén jelentette be, hogy befejezi a villamos energia egyetemes szolgáltatását, és 2,2 millió felhasználójának átvételére az energiahivatal közzétette a nyilvános felhívást. Az pedig június elején derült ki, hogy a hivatal az MVM Next-et jelölt ki, hogy szeptember 1-től biztosítsa a villamosenergia-ellátást, ott ahol azt korábban az Elmű és az Émász tette.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!