Ugrás a tartalomra

A videómegosztó oldal lépéseket tett a pedofília ellen

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. március 02. szombat 11:13
A YouTube videómegosztó bejelentette letiltja a kisgyerekes videóknál a kommentelés lehetőségét. A lépés az elmúlt napokban napvilágra került botrányával van összefüggésben.

Egy YouTube-felhasználó leleplező videójából derült ki, hogy a videómegosztó oldalaira pedofilok telepedtek rá, akik a gyerekeket mutató videók alatti hozzászólásokban kommunikáltak egymással. A pedofilok szabadon küldözgették a gyerekeket szexuálisnak tűnő pozíciókban ábrázoló filmkockák időkoordinátáit – írja a The Independent-re hivatkozva a hirado.hu. 

A botrány kirobbanása után több globális cég is leállította reklámjait a felületen.

A Google tulajdonában lévő videómegosztó csütörtökön bejelentette, hogy nem teszi lehetővé a kommentelést olyan videóknál, ahol kisgyerekek is láthatók. A korlátozás nem terjed ki a tinédzser korosztály tagjairól készült felvételekre, de ez függ a videó típusától. Így például a tinédzser tornászokat mutató videók is valószínűleg a tiltott kategóriába esnek majd.

A cég tovább fejleszti a gépi tanulást használó algoritmusát a pedofil tartalmak automatikus kiszűrésére, és eltávolítja a hasonló kommenteket. Néhány nap alatt a YouTube több száz  csatornát és több tízmillió hozzászólást törölt.

Címlapképünk csak illusztráció!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!