Ugrás a tartalomra

Világbajnokként tért haza Miskolcra Herczeg Áron Angliából

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. szeptember 13. szerda 13:38
A Miskolci Sportiskola kiválósága a 15 éves korcsoportban egyéni világbajnoki címet harcolt ki, míg klubtársaival, Kántor Benedekkel és Kántor Vincével csapatot alkotva ezüstérmet vehettek át az eredményhirdetéskor az öttusázók laser-run világbajnokságán, az angliai Bath városában.
Fotó: MVSI Facebook

Az augusztus végén megrendezett angliai viadal eredményeiről kedden számolt be a csapat Miskolcon a Kemény Dénes Városi Sportuszoda VIP termében, ahol Deák-Bárdos Mihály önkormányzati képviselő, a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai vezetője méltatta az egyéni és csapateredményeket és a versenyre történt eredményes felkészülést. Kiemelte, Hunyadi Levente öttusa szakosztályvezető, úszás és lövészet edző és Zámbori Zoltán az öttusa szakosztály futóedzője további tanítványai közül Lázár Simon tagja volt az U13-as korosztályban világbajnoki címet kiérdemlő magyar csapatnak is. Elmondta, ezek a ma már érmekkel hazatérő, bajnok fiatalok 2019-ben kezdték a pályafutásukat, akkor jelentkeztek az öttusa szakosztályba. Lázár Simon pedig mindössze ez év májusában. 

Fotó: minap

„A világbajnokság második napján, augusztus huszadikán, a nemzeti ünnepünkkor álltak rajthoz a versenyzőink, egyéni számokban. A selejtezőkön okosan versenyeztek, tartalékoltak energiát a későbbi döntőkre. Előbb az U13-asok mérték össze a tudásukat, őket követte az U15-ös korosztály. Sajnos a lövészet eredményei elmaradtak a várttól, amelyre magyarázatot ad az is, hogy a fiúk izgultak, kevés még a versenyrutinjuk, de a többi szám, mint a futás kompenzálta ezt” – tudtuk meg Hunyadi Levente öttusa szakosztályvezetőtől. 

Huszonegyedikén jöttek a csapatversenyek. Ekkor is a lövészet maradt el a várakozásoktól és attól, amit a versenyzők normál körülmények között tudnak. De az ezüst érem is szépen csillog, amelyet Herczeg Áron, Kántor Benedek és Kántor Vince hozott haza Angliából. 

Az élete első világversenyén debütáló Lázár Simon elmondta: „Jól éreztem ott magam, főleg azért mentem, hogy tapasztalatot szerezzek. Ez sikerül, és boldog vagyok, hogy a csapattal világbajnoki címet sikerült szereznünk.”

Herczeg Áron tavaly harmadik lett, most pedig övé a világbajnoki cím. Szerinte erős volt a verseny, a többi versenyző is nagyon felkészült volt. 

„Nekem is tetszett a verseny, nekem nem sikerült olyan jól, mint a tavalyi. Váltóban az U17-es nagyobb korosztályban indultam, jól ment a lövészet és a futás is, egyéniben is sikerült bejutnom a döntőbe. Ott már annyira nem ment jól, főleg a lövészet. Örülök, hogy csapatban sikerült egy világbajnoki második helyezést elérni” – összegzett Kántor Benedek. 

 

Eredmények
Fiúk:
U15-ös korcsoport, egyéni: 
1. Herczeg Áron (Miskolci Sportiskola) 6:00,05 perc, 
11. Kántor Benedek (Miskolci Sportiskola) 6:38,91, 
19. Kántor Vince (Miskolci Sportiskola) 6:55,09. 
Csapat: 2. Magyarország (Herczeg Áron, Kántor Benedek, Kántor Vince)
U13-as korcsoport, egyéni: 
6. Lázár Simon, 3:36,63, 
10. Prekob Bence, 3:42,83. 
Csapat: 1. Magyarország (Grace Patrik - Megathlon Egyesület, Birta Botond - Swimming Penthatlon Club, Lázár Simon - Miskolci Sportiskola) 
40 év feletti nők: 15. Prekob Viktória (Miskolc) 12:23,90
Mix váltó:
U15-ös korcsoport: 
8. Magyarország (Csanak Boglárka-Balu SE, Kántor Vince-Miskolci Sportiskola) 9:02,40
U17-es korcsoport: 
7. Magyarország (Haraszin Linda – Swimming Penthatlon Club, Kántor Benedek (Miskolci Sportiskola) 9:17,90.

További hírek

Olvasnivaló