Ugrás a tartalomra

Visegrádi négyek öregfiúk focitornája a Miskolci Egyetemen

Buzafalvi Győző
Utoljára módosítva
2023. augusztus 29. kedd 14:46
Harminchárom éves múltra tekinthet vissza a visegrádi négyek öregfiúk focitornája. Ezúttal Miskolc a házigazda: szeptember 2-án, szombaton 13 órakor kezdődik a baráti derbi a Miskolci Egyetem műfüves pályáján.
A Miskolci Old Boys együttes. Fotók: magánarchívum

Somogyi Zoltán főszervező, egyben a Miskolci Old Boys együttes kapitánya lapunknak elmondta az előzményeket is: - Az Avasi gimnáziumban nagy múltja van a kispályás labdarúgótornának, ami most már Fekete László Emléktorna néven szerepel az annalesekben. Innen indult az öregfiúk találkozója is, először bevonták a DVTK öregfiúk csapatát. A nemzetközi torna ötlete az Avasi gimnázium mindenese, sportkoordinátora, technikai lebonyolítója, Horváth Imre nevéhez fűződik. A visegrádi országok együttműködése volt a minta, ezt akarták a szervezők kicsiben megvalósítani: legyenek évente mind a négy helyszínen öregfiúk focitornák. Immár 33 esztendeje rendszeresen találkoznak a csapatok, mindig a házigazda állja a költségeket.

A jeles eseményen Szlovákiából Varannó (szlovákul Vranov, Eperjestől keletre található - ) vesz részt a seregszemléken. A lengyel színeket a Lublintól délre fekvő, az ukrán határhoz közeli Bilgoraj – mely híres bútorgyáráról is nevezetes – gárdája képviseli. Csehország reprezentánsa Pacov városa, mely Prága közelében fekszik, az egykori huszita központ, Tabor szomszédságában.

Most hétvégén tehát a miskolciak látják vendégül a visegrádi országokból érkező sportolókat. A Miskolci Egyetem műfüves pályáján szombaton 13 órakor felhangzanak a himnuszok, majd Bartha György, a Velünk a város önkormányzati képviselője ünnepélyesen megnyitja a nemzetközi rendezvényt. Utána megtartják a sorsolást, majd elkezdődnek a mérkőzések.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!