Ugrás a tartalomra

Amper másodszor – felvételi juniális a Miskolci Egyetemen

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 16. vasárnap 16:28
Második alkalommal tartották meg az ismerkedési estet a leendő egyetemistáknak. A rendezvényre elsősorban azokat várták, akik a Miskolci Egyetemre felvételiztek vagy majd a jövőben felvételiznek.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektorhelyettes megnyitó beszédében elmondta, szeretnék, ha már most otthonosan mozognának a Miskolci Egyetemen a leendő hallgatók. – Az Amperre elsősorban a megyében tanuló középiskolásokat várjuk. Közülük legtöbben a Miskolci Egyetemre adták be a jelentkezésüket. Ezen a rendezvényen ők megismerhetik intézményünk másik, szórakoztató oldalát is a tudományos, hasznos mellett.

A végzősök mellett meghívták a város és a régió 11. évfolyamos diákjait is, hogy egy kis ízelítőt kapjanak ők is az egyetemi életből, a campus hangulatából. Bencsik Tamás Kazincbarcikán jár gimnáziumba. – Barátaim mondták, hogy érdemes eljönni erre az eseményre. Érdekelnek a programok és az egyetem is, mert turizmussal szeretnék foglalkozni majd az érettségi után. Addig még két évem van.

2018-ban rendezték meg először a felvételi juniálist azzal a hagyományteremtő céllal, hogy megköszönjék a felvételiző középiskolásoknak, hogy a felvételi eljárás során bejelölték a Miskolci Egyetemet. Idén is színes programokkal, koncertekkel, kültéri játékokkal, fesztiválhangulattal várták az ide érkező diákokat. Volt lehetőség íjászkodásra és folyékony nitrogénben hűtött frissítő nyalóka elfogyasztására.

A szórakozás mellett ugyanakkor bepillantást kívántak nyújtani nekik az egyetemi közösség életbe, és lehetőséget teremteni számukra arra, hogy ismerkedjenek az egyetem világával, találkozzanak egyetemi oktatókkal és hallgatókkal, megtapasztalják azt, hogy érdemes ehhez a közösséghez tartozni.

Fellépett az USNK, a Kelet Brass Band, a The Sign, ByeAlex és a Slepp, valamint DJ Bárány Attila.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!