Ugrás a tartalomra

Átadták a Készenléti Rendőrség miskolci állományának új épületét

minap.hu/Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2019. május 16. csütörtök 17:20
Új épületet kaptak a készenléti rendőrök. A több mint 8500 négyzetméter alapterületű épületben kétszemélyes körleteket, kondi-, és tornatermet alakítottak ki. Az ünnepélyes átadón Kontrát Károly azt mondta, ma Magyarországon a biztonság a legfontosabb közösségi érték.
Mocsári László képgalériája!

Tizenegy ilyen korszerű laktanya van az országban. A több mint 8500 négyzetméter alapterületű miskolci laktanyában mintegy 300 rendőr teljesít szolgálatot. Az épületben fegyverszobákat, tornatermet, konditermet, kétszemélyes körleteket, konyhákat, és többek között irodákat alakítottak ki.

– A határrend és közterületek rendjének fenntartása mellett az alegységek készenléti jellegű szolgálatot is elláthatnak. Az új elhelyezési objektum akár több napon keresztül is biztosítja az állomány megfelelő bevetési képességének fenntartását szolgáló kulturált elhelyezést – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Miskolczi Csanád, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóságának vezetője.

A határőrizet megerősítése érdekében 2016 óta 3000 új státusszal nőtt a készenléti rendőrök száma. Az eddigi hét mellett, további nyolc határvadász bevetési osztályt hoztak létre – tudtuk meg Miskolczi Csanádtól.

Kontrát Károly, miniszterhelyettes ünnepi beszédében kiemelte, ma Magyarország biztonságos országnak számít, amiért a kormány keményen megdolgozott. Mint mondta, 2010-hez képest, amikor több mint 448 ezer volt a regisztrált bűncselekmények száma ez jóval csökkent: 2018 végére 200 ezer alá. – Azt mondhatjuk, hogy 55 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma – hangoztatta a parlamenti államtitkár. Mindezt pedig úgy tudta elérni a magyar rendőrség, hogy közben a déli határt is megvédte – tette hozzá Kontrát Károly.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!