Ugrás a tartalomra

Az Emírségek várják a magyar üzletembereket 

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 28. csütörtök 16:05
Őexcellenciája Al-Samszi Szaud, az Egyesült Arab Emírségek rendkívüli és meghatalmazott nagykövete volt a BOKIK vendége szeptember 28-án. A nagykövet látogatásának célja az volt, hogy megismertesse a vállalkozásokkal az Egyesült Arab Emírségek gazdaságát, bemutassa az országaink közötti együttműködési lehetőségeket. (Támogatott tartalom.)

Al-Samszi Szaud vármegyénk 14, magyar tulajdonú vállalkozásának vezetőjével tárgyalt a kamarában. A vendéget Dudás Tiborné a BOKIK titkára, és Barkóczi István, a kamara alelnöke köszöntötte. 

A megbeszélés során az üzleti kapcsolatteremtés lehetőségének számtalan módja vetődött fel. A nagykövet úgy fogalmazott: ez a találkozó Borsod-Abaúj-Zemplénben az első, de semmiképpen nem az utolsó. Örömmel visszatér akár a közeljövőben is, a lehetőségek megbeszélése, az együttműködés további módozatainak feltérképezése érdekében.

Elmondta, az Egyesült Arab Emírségek az 1971. évi ország alapítás óta gyorsan fejlődött, és mára eljutottak oda, hogy számos területen, globális mutatók szerint az első helyen állnak a régióban, sőt már a világon is. Hangsúlyozta: nagykövetként az a célja, hogy megossza az emberekkel és az üzleti közösséggel, hogyan tudnak növekedni és fejlődni az Egyesült Arab Emírségekben, és a vállalkozók hogyan tudnak élni az Emírségekben rendelkezésre álló rendkívül sokszínű lehetőségekkel.

A több mint három órás, jó hangulatú egyeztetés végén vármegyénk jelenlévő cégvezetői úgy fogalmaztak: rendkívül hasznos, gondolatébresztő volt a találkozó, amelynek köszönhetően új megvilágításba került az Emírségekkel való gazdasági kapcsolat szorosabbra fűzése, és elhangzott, hogy a jövőben többen fontolóra veszik a cégalapítást is. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!