Ugrás a tartalomra

Azzal fenyegetőzött, hogy rájuk gyújtja a házat

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 20. csütörtök 12:55
Június 19-én rendelte el a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak a letartóztatását, aki 1.500,- forintért fenyegetett, majd vert meg egy idős házaspárt.
bilincsben elítélve börtön.jpg
Képünk csak illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított június 16-án az esti órákban a kerítésen átmászva jutott be az idős házaspár otthonába, hogy tőlük pénzt szerezzen. Miután a sértettek megpróbáltak ellenállni az erőszakos kérésnek, a férfi egy rongydarabbal és öngyújtóval a kezében fenyegette meg őket, hogy rájuk gyújtja a házat, ha nem adnak neki valamennyi pénzt. A házaspár hiába próbált segítséget kérni, egyiküket a földre lökte, míg a másikat megütötte. A sértettek végül 1.500,- forintot adtak a férfinak, aki ezt követően elmenekült a helyszínről.

A férfival szemben rablás elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás, mely bűnösségének megállapítása esetén 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a férfi megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné az eljárást. A járásbíróság így a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása mellett döntve a gyanúsított letartóztatását rendelte el július 19-ig. A végzés jogerős.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!