Ugrás a tartalomra

Bárki kosarazhat majd a DVTK Stadion mellett

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 16. csütörtök 12:41
Akár már nyáron át is adhatja a klub a nagyközönségnek a DVTK Sportliget egy részét.
Forrás: DVTK

A következő hónapokban a DVTK Sportliget részeként teljesen megújul a DVTK Stadion és a Diósgyőri Uszoda közötti, a DVTK Aréna és a Penny Market által határolt 4545 négyzetméteres terület - adott tájékoztatást csütrötökön a klub.

A munkálatok már elkezdődtek, a jelenlegi épületegyüttes elbontása után első körben egy bárki által szabadon használható kétsoros lelátóval rendelkező szabadtéri kosárlabda pálya és egy sportpark épül.

- A bontás már véget ért és ha minden a terveink szerint alakul, akkor már nyáron át is adhatjuk a nagyközönségnek a vadonatúj sportpark egy részét, benne egy bárki által szabadon használható szabadtéri kosárlabda pályát, amelyet egy 2X10 méteres kétsoros lelátóval is el fogunk látni. Ezt követően kültéri kondiparkkal, skateparkkal, futókörrel és pingpongasztalokkal is színesíteni fogjuk a 4545 négyzetméteres területet - nyilatkozta Sántha Gergely, a DVTK elnöke.

- Mivel idősebb fák is vannak a területen, külön kérésünk volt a kivitelező felé, hogy a területrendezés során a jelenlegi dús növényzet nagy részét igyekezzen megtartani, és ezt bővíteni, hiszen a nagy nyári melegben, egy kis testmozgás után jóleső érzés lesz a dús lombok alatt megpihenni. Nagyon bízunk benne, hogy az épülő sportpark városunk egyik új közösségi tereként fog funkcionálni nem csak a mérkőzések napján, hanem a hétköznapokban is, hiszen a szabadtéri sportok szerelmesei közül mindenkit szeretettel fogunk várni, aki egy kis testmozgással szeretne tenni az egészségéért - zárta a DVTK elnöke.

A látványtervek szerint így fog kinézni a sportközpont, ha teljesen kész lesz.

A DVTK kéri a környéken lakók és a DVTK Sportligetbe érkezők türelmét, hiszen az építkezés kisebb zajjal és a gyalogosokat érintő időszakos lezárásokkal járhat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!