Ugrás a tartalomra

BOKIK küldöttgyűlés: jó évet zárt a régió

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 12. péntek 11:08
Jó évet zárt a megye gazdasága, de 2018 a BOKIK számára is eredményes volt – hangzott el a kamara 56. küldöttgyűlésén, csütörtökön a Népkerti Vigadóban, ahol régiónk közép- és hosszútávú gazdaságfejlesztése volt a vezető téma.
Fotók: Mocsári László

Északkelet-Magyarország közép és hosszú távú fejlesztési terveiről tartott előadást a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. Horváth Zita kifejtette, a gazdaság vonatkozásában is előkelő helyen áll a megye, de kulturális és idegenforgalmi területen is jók a lehetőségei.

– A természeti adottságok kifejezetten jók, és optimizmusra ad okot az is, hogy világszinten ismert vállalatok választották befektetéseik helyszínéül Miskolcot és a megyét. A város és a régió tovább tud tehát fejlődni – hangoztatta.

Miskolc folyamatosan nagy hangsúlyt helyez oktatási rendszere korszerűsítésére és erősít a szakképzés területén is – ezt már a város gazdaságfejlesztésért és ingatlangazdálkodásért felelős polgármesteri biztosa mondta beszámolójában. Szélyes Domokos egyebek mellett kiemelte még a fenntartható zöld város kialakításának fontosságát is.

– Az országban egyedülálló infrastrukturális fejlesztés indult a Miskolci Szakképzési Centrumnál, melynek összege meghaladja a 6 milliárd forintot. A fiatalok számára most már olyan minőségi képzést és munkahelyeket kínál a város, amik miatt megéri itthon maradni – hangsúlyozta a polgármesteri biztos.

Erősödött a megye gazdasága, jó évet zárt a régió – emelte ki a BOKIK elnöke. Bihall Tamás hozzátette: a kamara is eredményes esztendőt tudhat maga mögött.

– Számos program indult, amik a kis- és középvállalkozásokat, vagy éppen a vállalati képzéseket erősíti – sorolta, hozzátéve: mára a kamara erős, egységes közösséggé, partnereivel jól együttműködő szervezetté vált – olyanná, amelynek véleményét mindenhol figyelembe veszik és építenek is rá.

Demeter Ervin kormánymegbízott hangoztatta: a megyei kormányhivatal és a kamara közös célja, hogy élénkítsék a gazdaságot. – Tavaly Borsod-Abaúj-Zemplén megye folytatta a felzárkózást az ország fejlettebb régióihoz. Korlátot ma már a munkaerőhiány jelent. Nekünk az a feladatunk, hogy növeljük a megye megtartó erejét – hangsúlyozta.

Kovács János, a megyei közgyűlés főjegyzője köszöntőjében elmondta, a megye gazdasági erejének növelése, az életminőség javítása közös nevező, a kamara, a kormányhivatal és a megyei önkormányzat is ugyanazt a célt szolgálja. – Azt szeretnénk, hogy folytatódjon és mélyüljön a stratégiai partneri együttműködés – tette hozzá.

Az eseményen a BOKIK együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft.-vel.

A küldöttgyűlésen a testület megvitatta továbbá a kamara 2018-as tevékenységéről készült beszámolót és a 2019. évi munkatervet is.

További hírek

Olvasnivaló