Ugrás a tartalomra

Ciszjordániai merénylet: egy halott, több sebesült

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. március 17. vasárnap 12:20
Egy ember meghalt, többen súlyosan megsebesültek egy ciszjordániai fegyveres merényletben - jelentette a katonai rádió vasárnap.
Képünk csak illusztráció Forrás: hu.euronews.com

A merénylő a szemtanúk beszámolója szerint az Ariel telepes városhoz vezető bekötő útnál, az ötös úton, a kereszteződésben megkéselt egy ott őrködő katonát, majd elrabolta lőfegyverét, és tüzet nyitott az ott autójukban utazó izraeli civilekre. Később a Tel-Aviv felé vezető úton több arra elhaladó autó utasaira lőtt, és elrabolt egy autót, amivel továbbhajtott az úton következő, Aviszár Gitaj nevű kereszteződés felé. Ott is lövöldözött, megsebesített egy katonát, és továbbhaladt Barkan ipartelep felé. 

Az izraeli biztonságiak lezárták a környékbeli palesztin falvakhoz vezető bekötőutakat, valamint Barkan gyártelep kapuit, és a rádió tűzharcról számolt be az iparnegyed környékén, ahol a telep rádióban megszólaló biztonsági vezetője szerint főként palesztinok dolgoznak. 

Az ötös utat lezárták a forgalom elől, és felszólították a környező településeket, hogy zárják le a hozzájuk vezető utakat és kapukat. A palesztin támadó a tizenhármas tévé helyszíni beszámolója szerint autóját hátrahagyta a Brokin nevű falu közelében, majd a fegyverrel elmenekült. Az izraeli biztonságiak jelentős erőkkel körülvették ezt, valamint a többi közeli palesztin falut. A sebesülteket a legközelebbi, Petach Tikván lévő Beilinson kórházba szállították. 

Legutóbb tavaly októberben történt terrormerénylet Ciszjordániának ezen a részén, akkor egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit, és megsebesített egy harmadik alkalmazottat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!