Ugrás a tartalomra

Dragan Vukmir: most az eredményesség a legfontosabb

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 09. szombat 20:12
Vasárnap hazai pályán kell a három pont.
Fotó: dvtk.eu/Szabó Krisztián

Pénteken délelőtt robbant a bomba: a DVTK felmentette Kondás Elemért a munkavégzés alól. Amit aztán a szurkolók a közösségi oldalakon már tudni véltek, pár óra alatt valósággá is vált: dél körül a klub hivatalos honlapján bejelentette: Dragan Vukmir veszi át a csapat irányítását.

Felidézték, hogy a szerb és magyar állampolgársággal is rendelkező szakember játékosként háromszoros magyar bajnoknak és háromszoros kupagyőztesnek mondhatja magát. Edzőként legutóbb éppen a közvetlen rivális Szeged-Csanád Grosics Akadémiát irányította - emlékezhetünk, néhány nappal ezelőtt méretes vereségbe szaladtak bele ellenük a diósgyőriek.

Az új tréner nem tétlenkedett, még aznap meg is tartotta első edzését - az élet ugyanis megy tovább, vasárnap 5 órától már a Tiszakécskét fogadják hazai pályán. Pontokra van szükség a piros-fehéreknek, hiszen a Szeged csupán 2 pontra van lemaradva a tabellán. A mostani ellenfél tízedik a tabellán, több mint 20 ponttal kevesebbet szereztek eddig, mint a DVTK. Az NB II tabelláján második – feljutó helyen áll – a Diósgyőr.

Dragan Vukmir a klubhonlapnak adott interjújában elmondta, fegyelmezett, becsületesen küzdő és tökéletesen koncentráló csapatot és javuló játékot vár a következő hét mérkőzésen. Az azt követő időszakról pedig majd csak a bajnokság befejezését követően szeretne beszélni.

Vasárnap az a Tiszakécske lesz az ellenfél, amelyik a gyenge őszi rajtot követően Visinka Ede irányításával egyre jobb lett, mostanra már 40 ponttal a 10. helyen áll. Viszont a Dragan Vukmir irányította Szeged nem is olyan nagyon régen 4-0-ra győzte le őket.

- Így történt, ám azóta egyetlen mérkőzést sem veszített a tiszakécskei csapat, sőt a hét meccsből hatot megnyertek. Ők az egyik legjobb formában játszó csapat, a legutóbbi tíz találkozón csak a Vasas szerzett több pontot náluk. Egy nagyon jól szervezett, masszív csapat érkezik vasárnap, amelyik nagyon nehéz ellenfél lesz.

Úgy fogalmazott, az eredmény mindig mindent elárul. A bajnokság után senki nem emlékszik majd a részletekre, egyedül az számít, feljut-e a DVTK.

- Ahogy mondtam, szeretnénk javítani a játékon is, de most az eredményesség a legfontosabb - hangsúlyozta.

A mérkőzés miatt az MVK Zrt. rásegítő járatokat indít az 1A-s villamosvonalon, segítve ezzel a szurkolók könnyebb eljutását, illetve hazajutását. A Tiszai pályaudvarról 16:02-kor és 16:17-kor indulnak. A mérkőzést követően igény szerint indulnak majd a menetrenden felül biztosított villamosjáratok a közlekedési társaság tájékoztatása szerint.

További hírek

Olvasnivaló