Ugrás a tartalomra

Emblematikus miskolci helyszínen az Ezrek operája

minap.hu/operafesztival.hu
Utoljára módosítva
2019. június 22. szombat 08:48
A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni sikerdarabja, a Parasztbecsület került színre – a fesztivál hagyományaihoz hűen formabontó helyszínen, miskolci épületek és terek természetes díszletei között – a Kálvária-dombon, péntek este. A látványos szabadtéri operaelőadás újra bizonyságát adta a zene közösségteremtő erejének.
Végh Csaba képgalériája!

Idén a Parasztbecsület az Ezrek operája. Pietro Mascagni egyfelvonásos művét kivételesen egymagában hallhattuk (az operaházak általában egy másik verista egyfelvonásossal, Leoncavallo Bajazzók című operájával állítják színpadra, hogy teljes legyen a színházi este). A másik különlegesség természetesen a helyszín: a dél-olasz szerelmi drámát a miskolci Kálvária-dombon vitték színre. Az est karmestere, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója, Kocsár Balázs volt – olvasható a Bartók Plusz Operafesztivál hivatalos honlapján.

„A történet szerelmi, az elhagyatás és a ragaszkodás drámája. Valós szituáció bomlik ki olyan erős érzelmekkel, olyan jellegű viszonyokkal, amelyek – sajnos vagy nem, de – univerzálisak, kortól és helytől függetlenek. Ahhoz azonban, hogy megértsük a szereplők drámáját, átéljük annak teljes mélységét, fontos, hogy megjelenjen a vallásossággal átitatott dél-olasz társadalom. Ezáltal válik hitelessé a négy főszereplő érzelmi viszonyrendszere, reakcióik egymásra és a közösség reakciója a történetükre. Az Avas oldalában található kálvária gyönyörű környezete nagyon is alkalmas arra, hogy biztosítsa ehhez az atmoszférát." – nyilatkozta Kocsár Balázs az operafesztival.hu oldalnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!