Ugrás a tartalomra

A felújítás után újraindul a Centrum előtti szökőkút

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. április 20. szerda 15:03
Egyelőre még csak próbaüzemben, május 11-étől, vagyis Miskolc város napjától viszont a többi szökőkúttal együtt beindítják ezt is.

Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Befejeződtek a felújítási munkálatok, így próbaüzemben újraindítják a hét végén a Centrum előtti szökőkutat a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai. A cég közleménye szerint a vízilátványosság április 22. és 24. között mindennap reggel kilenc és este hat óra között működik majd. Hozzátették, a biztonság kedvéért a próbaüzem alatt még elkordonozva marad a szökőkút.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a közel negyvenéves szökőkút felújítását az ősszel kezdték meg, mivel annak felszín alatti csőrendszere az elmúlt években teljesen elkorrodált, kilyukadt. A Városgazda szakemberei az őszi bontási folyamatok után télen előkészítési munkákat végeztek, hogy tavasszal már helyükre kerülhessenek az új csövek is. A munkálatokkal az elmúlt napokban végeztek a szakemberek.

A Centrum előtti szökőkutat – csakúgy, mint a város többi hasonló vízilátványosságát - Miskolc város napján, május 11-én indítják újra.

Csaknem negyven éve
A város központjában található szökőkút és ivókutak Balatoni Klára iparművész leghíresebb alkotásai. Az akkor igencsak formabontó alkotást a kozterkep.hu információi szerint 1985-ben kezdték el építeni, és 1988-ban adták át.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!