Ugrás a tartalomra

Felújították a futókört is a Martinkertvárosban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 18. kedd 16:04
Az MVSC Sporttelepen új futókör várja a sportolni vágyókat, főleg azokra a lakosokra számítanak, akik már eleve oda járnak mozogni. Az új fejlesztés több mint két és félmillió forintba került, és nem valósulhatott volna meg ilyen hamar, ha három képviselő nem ad hozzá fél-félmillió forintot.
Fotó: Juhász Ákos

Rakaczki Zoltán elmondta, a sporttelep 2018-as felújítása nem tartalmazta a salakos futókör felújítását. – Erre most került sor az üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft. és három önkormányzati képviselő, Szécsényi Marianna, Katona Ferenc és Molnár Péter összefogásának köszönhetően. A pálya új salak burkolatot és szegélyeket kapott. Az új salak megvásárlása és szállítása, az összesen kétszázhat folyóméter szegély készítése, valamint az építési törmelék elszállítása, ártalmatlanítása mintegy 2,6 millió forintba került – foglalta össze az MVSC ügyvezetője.

A költségekhez a képviselők egyenként 500-500 ezer Ft, összesen 1,5 millió forint támogatással járultak hozzá képviselői alapjukból. Az ötletgazda Katona Ferenc volt. – Aktív futó vagyok és a legegészségesebb felületet a salak biztosítja az ízületeknek. Akkor is ez a legjobb, ha több figyelmet, gondoskodást igényel, mint egy rekortán pálya. Már többször jeleztem, hogy meg kell tartani a futókört az amatőr futóknak.

Az MVSC Sporttelepen ugyanis elsődlegesen egyesületi keretek között lehet sportolni, a lakossági használatot éppen a futás jelenti.

Molnár Péter önkormányzati képviselő elmondta, sokan járnak a Vörösmarty városrészről a pályára. – Tudom, hogy sokan használják sportolásra a közeli pályát, mert csak át kell sétálni a hidakon. Ráadásul közel van az Andrássyhoz, a Bláthyhoz és a Kóshoz is, vagyis a gyerekeknek is lehetőséget biztosít a mindennapi mozgásra.

Az ügy mellé állt Szécsényi Marianna is, aki a martinkertvárosiakat képviseli. – Nap mint nap járok el itt, és már annak is nagyon örültem, mikor a tavalyi felújítás megtörtént, szemet és szívet melengető volt. Ezen túl több olyan területe van a Martinkertvárosnak, ami szintén alkalmas sportolásra, bízom abban, hogy el is tudok jutni ezek megvalósításáig.

Fontos szerepet tölt be tehát a sporttelep a környező lakók életében A futókör rendbetételét ezek figyelembe vételével fontos feladatának tekintette az üzemeltető Sportcentrum Kft., de az üzemeltetéssel járó számos egyéb feladat és költség mellett ennek 2-3 év múlva lett volna realitása. Annak köszönhetően azonban, hogy a három önkormányzati képviselő felkarolta az ügyet, már most megvalósulhatott a fejlesztés.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-