Ugrás a tartalomra

Fernando: az idény eddigi legfontosabb mérkőzése vár ránk

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. április 05. péntek 16:22
A DVTK labdarúgócsapata szűk egy hónap szünet után léphet ismét pályára hazai környezetben az OTP Bank Ligában. Az ellenfél a Szombathelyi Haladás FC lesz.

Fernando Fernández a pénteki, felvezető sajtótájékoztatón elmondta, egy közvetlen ellenfél érkezik Diósgyőrbe, akik előtt jelenleg 8 ponttal vezet a csapata, és egy győzelemmel végleg lerázhatják őket, mert a 11 pontos hátrányt a bajnokság hátralévő hat mérkőzése alatt nagyon nehéz ledolgozni.

– A Haladás az elmúlt hetekben egészen kiváló eredményeket ért el, ugyanakkor számukra is hatalmas a tét, hiszen ez az utolsó esély a felzárkózásra. Legutóbb kétszer is idegenben léptünk pályára, és sajnos nem tudtunk pontot szerezni, ezért különösen fontos, hogy hazai pályán ismét győzzünk. A korábbi találkozókon bebizonyítottuk, hogy a DVTK Stadionban képesek vagyunk megszerezni a három pontot, bízom benne, hogy ezúttal is sikeresek leszünk. Minden mérkőzésen a győzelemért lépünk pályára, de itthon a saját szurkolóinkkal a hátunk mögött mindig könnyebb dolgunk van. A lelátóról érkező energia megsokszorozza a játékosok erejét, ami látszik az eredményeken is. Az elmúlt héten is sokat dolgoztunk a támadásbefejezések gyakorlásán, mert gól nélkül nem lehet nyerni. Minél több helyzetet kell kialakítani, ehhez pedig több agresszivitásra van szükség a támadó harmadban. Ha ez megvan, akkor még pontosabbnak kell lenni a kapu előterében, az pedig biztosan meghozza a gólokat, és a győzelmet is – hangoztatta.

A Haladás vezetőedzője a mérkőzés kapcsán úgy fogalmazott, hogy az utóbbi hetek eredményei azt bizonyítják, kezd összeérni a csapat, a télen érkezett játékosok fizikálisan utolérték magukat, megismerték társaikat.

– A mérkőzéseken is jól működik, amit az edzéseken gyakorlunk, de időre volt szükségünk, mire összeállt a játékunk – tette hozzá Horváth Ferenc. – Azonban elégedettségre nincs okunk, noha három meccset megnyertünk, ez nem jelent semmit, hiszen még mindig az utolsó helyen állunk. A két csapat jól ismeri egymást, sok újjal nem tudja meglepni a másikat. Úgy gondolom, elsősorban a játékosok mentális állapota döntheti el a találkozót, az, hogy fejben ki lesz erősebb. Ami a Diósgyőrt illeti, látszik a csapaton Fernando Fernández vezetőedző munkája, kialakult, stílusos, szép futballt játszik a diósgyőri együttes. Mindenesetre egy ilyen csapatból, amelynek ilyen kiforrott játéka van, könnyebb felkészülni. Tiszteletreméltó a DVTK hosszú hazai veretlenségi sorozata, de reméljük, ezúttal megszakad. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, hiszen az utóbbi hetek eredményeinek köszönhetően csökkent a hátrányunk riválisainkkal szemben. A meccs fő kérdése: vagy tovább tudunk zárkózni, vagy ismét leszakadunk. Nem utolsó szalmaszálként tekintek a találkozóra, inkább úgy fogalmaznék: élet-halál meccs vár ránk.

A mérkőzés szombat délután 5 órakor kezdődik a Diósgyőri Stadionban.

Programok

-
főleg a belváros
-
a múzeumokban
-
Diósgyőri vár
-
Fonoda utca (3-as főút)