Ugrás a tartalomra

Folytatódik a sorozat: a régió munkaerő-közvetítő cégeivel egyeztett a város vezetése

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. augusztus 31. kedd 10:22
Veres Pál: „a munkavállalók szívesen maradnak az otthonuk közelében, ha jók azok a körülmények, amelyeket ott kínálnak nekik".
Fotók: Juhász Ákos

Folytatódott az egyeztetés a térség gazdasági szereplőivel. A mostani kerekasztal-beszélgetésre Veres Pál polgármester, valamint Miskolci Foglalkoztatási Paktum a miskolci munkaerő-közvetítő cégek képviselőit hívta meg.

A gazdasági mutatók növelése fontos feltétel ahhoz, hogy Miskolc betöltse a térségben azt a szerepet, amit kell egy megyei jogú városnak a mai korban. Veres Pál – egy kerekasztalsorozat részeként – először a környékbeli települések polgármestereivel egyeztetett a közösen elérhető célokról és a különböző lehetőségekről – első sorban a gazdasági célokra kiajánlható területek kapcsán. Ezután a helyi nagyvállalatok képviselőivel beszélte át a jelenlegi gazdasági helyzetet. Harmadik körben a miskolci munkaerő-közvetítő cégekkel vitatta meg, hogyan segíthetik együtt a városba érkező befektetőket.

– Amikor egy cég, ami Miskolcon tervez befektetni, megkeres minket, először természetesen a szabad területekről és az infrastruktúráról érdeklődik, ezután viszont általában az a kérdés következik, hogy milyen a helyzet a munkaerőforrás szempontjából a városban – mondta az esemény kapcsán veres Pál, aki szerint Miskolcot ebből a szempontból a kettősség jellemzi.

– Egyik oldalról hiány van, a másik oldalról pedig sokan keresnek munkát. A magasabban kvalifikált, nagyobb hozzáadott értéket kívánó állások száma szaporodik: ezekre kell megtalálni a megfelelő embereket. A betanított munkásokból is hiány mutatkozik. Utóbbi megoldásához véleményem szerint az kell, hogy szolgáltatásaiban, munkakörülményeiben és leginkább bérezésben versenyképes ajánlatokat adjanak az ide települő cégek.

Veres Pál úgy véli, a versenyképesség azért is fontos, mert manapság már megszokottá vált, hogy az emberek naponta akár több órát is hajlandóak utazni a megfelelő munkáért.

– Bár sokan ingáznak, azt tapasztalom, hogy a munkavállalók szívesen maradnak az otthonuk közelében, ha jók azok a körülmények, amelyeket ott kínálnak nekik. Szerencsére azt tudom mondani, hogy nagy az érdeklődés befektetői oldalról a város és a régió iránt egyaránt. Az elmúlt hetekben is történtek tárgyalások: bizakodóak vagyunk, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.

A városvezető hozzátette, számítanak a munkaerő-közvetítő cégekre abban, hogy megtalálják a megfelelő embereket a megfelelő helyekre.

A kerekasztal-beszélgetésen sok téma felmerült, melyek között kiemelt szerepet kapott a miskolci munkásszállások kérdése: a szakma szerint ezekre mindenképp szükség van. Veres Pál elmondta, a városvezetés dolgozik az ügyön, több lehetőséget is megvizsgáltak már. Elhangzott az is, hogy még több munkahelyre lenne szükség a megváltozott munkaképességű emberek számára.

Az esemény résztvevői:
Veres Pál
polgármester
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat
 

Dr. Juhász-Nagy Judit

gazdaságfejlesztési igazgató

Miskolc Holding Zrt.

Polonkainé Valcsev Ivanov Éva

ügyvezető

Active Hr Consulting Bt.

Losonczi László

ügyvezető

My HR Team Személyzeti Szolgáltató Kft.
 

Kádas Gábor

key account manager

Prohumán 2004 Kft.

Reményi Zsuzsanna

hálózati igazgató

Prohuman 2004 Kft.

Kiss Krisztina

ügyvezető

Eastjob Bt.

Konczné Darai Krisztina

területi vezető

HRCV Személyzeti Szolgáltató Kft.

Mátyás László

ügyvezető igazgató

HSA Kft.

Leskó Annamária

irodavezető

HSA Kft.


Angyal Levente

ügyvezető

Humilitas Kft.

Gábor Anikó

értékesítési vezető

Humilitas Kft.

Nógrádi József

sales & marketing director

Trenkwalder Recruitment Kft.

Szigetvári Eszter

team leader

Trenkwalder Recruitment Kft.

Béres Adrián

service delivery manager

Trenkwalder Recruitment Kft.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke