Ugrás a tartalomra

Gyermeknapi programban nem lesz hiány a hétvégén

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. május 22. szerda 15:46
Május utolsó vasárnapja gyermeknap, ezért Miskolcon, a hétvégén számos családi programmal várják az érdeklődőket. Az események már szombaton elkezdődnek.
Gyermeknap a Népkertben 2023-ban /Fotó: Horváth Csongor

Martinkertvárosi Gyermeknapot tartanak május 25-én, szombaton 10-től 16 óráig az Iskola téren. Egész nap üzemel az ugrálóvár, lesz zsákbamacska és finom ételeket kínálnak majd. De lehet póniciklizni, arcfestést, vagy csillámtetoválást, esetleg hajfonást is kérhet a gyermek. Nem maradnak el a kézműves tevékenységek, valamint a Miskolci Jegesmedvék jégkorongos játékosaival is találkozhatnak a csemeték. Mindemellett óriásbuborék show, Tik Tak bohóc és Cukor bohóc, továbbá Balázs András bűvész szórakoztatja majd a közönséget az ingyenes rendezvényen.  

Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő komplexumban szombaton a Liliput játszóházban és a külső területen is animátor várja a kicsiket. Lehetőség lesz kirakózni, memóriajátékot játszani, horgászni, vagy óriás színezőn alkotni. A fürdőben csúszdaversenyt rendeznek gyermekeknek 15 órától, azt megelőzően sakkversenyt 14 órától. Illetve a szórakoztató, kikapcsolódást szolgáló programok sorában megtalálható lesz a Csodamalom Bábszínház előadás is 13 órától. 

A Miskolctapolca Barlangfürdőben is különleges programokkal készülnek a gyermekeknek szombaton. Lesz kézműves „sarok” animátorral, ahol kifestő, memóriajáték, puzzle, kincsvadászat, vízi kidobós, valamint vízi kötélhúzás várja a család legfiatalabb tagjait. 

Szintén szombaton a Selyemréti Strandfürdőben is gyermekprogramok színesítik a fürdőzést. Kifestő, memóriajáték, horgászat, puzzle, vízi limbó, illetve homokvár építő verseny is várja az érdeklődőket. 

A városi programok mellett a civilek is szerveznek programot a gyermekeknek. A Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete a miskolciak mellett a környékbeli nagycsaládosokat is vendégségbe hívják szombaton 10 órától a Szeleta Park Látogatóközpontba. Nagycsaládos Gyermeknap 2024 elnevezésű rendezvényükön sport- és kézműves foglalkozás, ügyességi játékok, rajzverseny, valamint bábszínház, kutyás bemutató, zumba és más szórakoztató programok, illetve nyeremények is várják a családokat. 

Május 26-án, vasárnap Gyermeknap a Népkertben, melynek megnyitója fél 10-kor lesz a Miskolci Mazsorett Együttessel. Ezt követi a Kacagó Bábszínház: Madzag Jankó és Nyúl Dani című előadása. Majd, Bogármuzsika, a Diósgyőri Jazz Tánc Klub, valamint a ZENITA „Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány” zenei válogatása gyerekeknek. 14 órától a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes, utánuk a Csiribiri együttes, majd 16 órától a Helikoffer szórakoztatja a kicsiket. 

A színpadi programok mellett folyamatosan mennek a kísérőprogramok 10 és 17 óra között: interaktív játékpark, mászófal, íjászkodás, óriás buborékshow, bohóc, pónicikli, óriás jenga, cornhole, ügyességi játékok, arcfestés, kavicsfestés, kézműveskedés, lufihajtogatás, valamint sportprogramok. Továbbá lesz vidámpark, ugrálóvárpark, lézerharc, kishintós lovagoltatás, gasztronómiai-, játék- és kézműves vásár is. 

Miskolctapolcán, az Ellipsum Élmény- és Strandfürdőben, valamint a Barlangfürdőben, továbbá a Selyemréti Strandfürdőben vasárnap is extra programokkal készülnek a gyermekek számára. 

Május 26-án a Miskolci Állatkertben a Miskolci Csodamalom Bábszínház két előadást is játszik az erdei színpadon. A Kiskakas gyémánt félkrajcárja 11 és 15 órai kezdettel lesz látható. 10 és 16 óra között pedig ingyenes arcfestés varázsolja át a gyerekeket kívánságuknak megfelelően. 

Marad program a következő hétvégére is. Június elsején szombaton, a Vörösmarty téren délelőtt 10 órától a Csiribiri együttes muzsikál, és egészen 16 óráig ugrálóvár, kézműves foglalkozások, arcfestés várja a gyermekeket, valamint meglepetés is lesz a nyolc éven aluli résztvevőknek. 

További hírek

Olvasnivaló