Ugrás a tartalomra

Hamarosan mindenki megnézheti az szja-bevallási tervezetét online

NAV
Utoljára módosítva
2024. február 19. hétfő 17:05
Március 15-étől bárki megtekintheti szja-bevallási tervezetét, legegyszerűbben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Ügyfélportálján vagy eSZJA-oldalán. Akinek még nincs KAÜ-azonosítója és így elektronikusan nem fér hozzá a dokumentumhoz, az idén is kérheti a postázást.
Online is megtekinthető az szja-tervezet.

A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó. Az elkészített adóbevallási tervezet legkésőbb március 15-étől online elérhető - tudatta portálunkkal közleményben az adóhatóság. 

Akinek nincs KAÜ-azonosítója, március 18-áig igényelheti, hogy továbbra is postán küldjék ki a tervezetet. A kérelem többféleképpen lehetséges: az érintett adóazonosító jelének és születési dátumát megadása SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon, a NAV honlapjáról elérhető webűrlapon keresztül, levélben, a BEVTERVK formanyomtatványon, telefonon, a 1819-es hívószámon és személyesen az ügyfélszolgálatokon.

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen, április 30-áig küldi el postán az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 18-ai határidőről, május 21-éig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását.

Az szja 1 plusz 1 százalékának felajánlásáról ugyancsak az említett felületeken elektronikusan, és hagyományosan, papíron is lehet rendelkezni, május 21-éig. Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is eddig van lehetőség.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!