Ugrás a tartalomra

Harry Potter fanok figyelem: újra jár a Roxfort Expressz, amire ezúttal bárki felülhet!

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. április 07. vasárnap 08:57
Skócia legszebb tájain visz keresztül a vonat, mely áthalad a Harry Potter-filmekben látható híres Glenfinnan Viadukton is.

Április elejétől ismét útnak indult a Roxfort Expressz, vagyis a The Jacobite vonat, amely a Harry Potter-filmekben a King’s Cross pályaudvar 9 és 3/4 vágányánál indulásra készen várta az ifjú varázslótanoncokat, hogy elvigye őket az iskolába.

A vonat Fort Williamből egészen Mallaig városáig szállítja majd (ezúttal mugli) utasait a film vidékein keresztül. A vonat persze áthalad a híres Glenfinnan Viadukton is, miközben Skócia legszebb völgyei, hegyei és tavai tárulnak majd az utasok szeme elé.

És hogy még jobban meglegyen a Harry Potter életérzés az utasok látogatást tehetnek indulás előtt a Fort Williamstől nem messze lévő Glencoe-ba, ahol Hagrid kunyhója állt, valamint ahol a Roxfort bejárataként felhasznált híd is található – írja a People magazin.

A 84 mérföldes útra a felnőtt jegyek 14 ezer forinttól indulnak, az érdeklődők pedig napi két járat közül választhatnak egészen októberig.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!