Ugrás a tartalomra

Idén is rendőrök vigyázzák az iskolák környékét

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. szeptember 01. kedd 17:30
A rendőrség célja az, hogy a gyerekek biztonságban legyenek a gyalogátkelőkön és a közterületeken is.
Becsengettek - Mocsári László képgalériája

A tanévkezdéshez kapcsolódóan idén is fokozottan ellenőrzik az óvodák és iskolák környékét a rendőrök – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Pitkó László elmondta, minderre azért van szükség, mert a tanév indulásával évről-évre megnövekszik a forgalom a tanintézmények előtt a rendőrség célja pedig az, hogy a gyermekek biztonságban beérjenek a tanórákra, illetve ugyanolyan biztonságban mehessenek haza.

Pitkó László - Fotó: Mocsári László

- Az elmúlt évekhez hasonlóan most is szeretnénk megakadályozni azt, hogy a gyerekek közlekedési baleset áldozataivá váljanak. Számítani kell arra, hogy a reggelente kialakulhatnak dugók, hiszen legtöbben az utolsó pillanatban indulnak az iskolába, így egyszerre is érnek oda. A szülőktől azt kérjük, hogy akik tehetik,próbáljanak meg korábban elindulni és tartsák be az alapvető közlekedési szabályokat: így például a gyerekeknek ne engedjék, hogy az úttest felé a bal oldalon szálljanak ki az autóból. Sőt, ha van rá lehetőségük, kísérjék is be őket az iskolába – mondta Pitkó László.

Hozzátette, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében idén több mint kétszázötven intézményben indult el az oktatás, ahol a biztonságos közlekedést kétszáznál is több iskolarendőr figyeli, akiknek a miskolci polgárőrség és a rendészet is segít.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!