Ugrás a tartalomra

Ismét beszökik Görömbölyre az ősz

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 25. szerda 09:35
Régi hagyomány, hogy a görömbölyiek a nyári szezont követően több napos rendezvénnyel köszöntik az őszt.
Juhász Ákos fotói a tavalyi rendezvényről

Több évtizedes hagyomány az egykori faluban – ma Miskolc-Görömböly városrészben –, hogy a nyári szezont követő zöldség és gyümölcs betakarítás közben, de a nagy szőlőszüretek előtt több napos rendezvénnyel ünnepelnek.

Idén sem alakul ez másképp. Szeptember 27-én, péntek délután 14 órakor a Görömbölyi Ősz a görömbölyi általános iskolások számára (2-5. osztályos korcsoport) kiírt kispályás labdarúgó kupával veszi kezdetét. Még ezen a napon megnyílik Ducsai Ágnes Georgina kézműves kiállítása a Míves Műhelyben.

A szombati családi napon mindenki megtalálhatja a kedvére való szórakozást: 10 órától az iskola sportpályájára immár a nagyok is fellépnek, kispályás csapatok csapnak össze. Délután a gyermekeké lesz a főszerep a Görömbölyi Művelődési Házban és környékén. A családi napot 14 órakor a Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub nyitja, amit 14:15-től a Benedek Elek Tagóvoda csemetéinek műsora követ. Fél 3-tól a Görömbölyi Általános Iskola Jól Hangzik kórusáé a főszerep, míg 15 órától a Kalamajka Bábszínház a Kacor király mesejátékot adja elő.

15:45-től Bárány Adrienn interaktív táncát, majd 16 órától Simon Zoltán zumba-bemutatóját élvezhetik a kilátogatók. 16:30-től Balla Miklós jazzmelódiákkal örvendezteti meg a közönséget, a művészt 17:00-kor a Miskolci Mazsorett Együttes váltja.

Fél hattól a muzsikáé a főszerep: elsőként Gáspár Anni és Hornyák-Bertalan Fanni "Slágerturmixa" kerül elő, amit rá egy órára a Tisztakosz együttes koncertje követ. A sort 19:30-kor a Flamingo music retro zenei műsora zárja. 

Aznap persze mindemellett számos kiegészítő produkcióban és attrakcióban lehet része a kilátogatóknak: arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárral, termelői és kézművesvásárral, szőlőpréseléssel, mustkóstolással, bükkaljai borokkal és büfével szegélyezik a szervezők a szombati napot. 

A háromnapos rendezvény szervezői között Miskolc városa mellett találjuk a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.-t, a Görömbölyi Művelődési Házat és a Görömbölyi Kulturális Egyesületet.

Az esemény részletes plakátja:

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!