Ugrás a tartalomra

Ismét a miskolci erős ember lett a legjobb

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. december 29. csütörtök 12:17
Újabb győzelemmel zárta sportága talán legrangosabb versenyét, a Mr. Olympiát Mészáros László. A DVTK erőemelő klasszisa december közepén Las Vegasban versenyzett, és szenzációs teljesítménnyel mind a saját, mind pedig az abszolút kategóriát is megnyerte. De ennek ellenére nem érezte elég erősnek magát a sportág jelenlegi legjobbja.  

Miközben itthon a karácsonyi előkészületekkel voltunk elfoglalva, addig a DVTK világklasszisa a nevadai csúcsversenyen első fogásával megnyerte a saját kategóriáját, majd a másodikkal pedig a verseny legjobb eredményét elérve az abszolút kiírást is.

– Három célom volt ezen a versenyen. Az első, hogy megnyerjem a versenyt, megvédjem a címemet. A második az, hogy ugyan úgy az abszolút bajnoki címet is be tudjam húzni, a harmadik pedig a világcsúcs, ami a sajátom volt, ezt megjavítani. Ez sajnos most nem jött össze, nem akarok kifogásokat keresni, hogy betegség előtte, felkészülés…  egyszerűen gyenge voltam hozzá. Azt gondolom, van hova fejlődni még és mindig lehet többet edzeni még és jobban felkészülni egy ilyen versenyre – fogalmazott Mészáros László a Miskolc Televízió stábjának.

Kérdés, hogy mit mond vajon a többi induló. Ugyanis mielőtt valaki félreértené sportága legjobbját, a versenyen 250 kg-ot teljesítve megnyerte kategóriáját Mészáros László, majd a második színpadra lépésével, 270 kg-mal az abszolút kategóriát is. Ezek után jött volna a harmadik célkitűzés, a Mr. Olympia versenyek súlyrekordjának megdöntése, de a 283 kg-ot nem sikerült ezúttal kinyomnia.

– Nekem azért is fura, hogy nem sikerül egy gyakorlatom, mert az utóbbi 10 évben nem volt rontott kísérletem, és ezt még fel kell dolgozni – elevenítette fel a DVTK bajnoka, aki ezekben a napokban jól megérdemelt pihenőjét tölti. A megszámlálhatatlan világcsúcs gazdájának, a sportág nagy versenyeinek sokszoros győztesének és rekorderének komoly tervei vannak természetesen a 2023-as esztendőre is, versenyzőként, versenyszerzőként és edzőként is.

Mindezekről az újesztendő első sportműsorából tudhatnak majd meg további részleteket. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!