Ugrás a tartalomra

Jó forgalomra számítanak a vidéki szállodákban

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 22. csütörtök 13:03
A járvány ellenére is lesz forgalom a hosszú hétvégén. Ugyan az előző évekhez képest kevesebb vendéget várnak, a szállásadók nem panaszkodnak, örülnek a telt ház közeli foglalásszámnak is.

A koronavírus-járvány miatt több szálloda is bajba került a kieső foglalások miatt. Vidéken a vendégéjszakák száma körülbelül 60 százalékkal csökkent, a fővárosban a visszaesés még ettől is nagyobb mértékű.

Kovács Ferenc, az Auróra ügyvezetője úgy nyilatkozott, telt házzal számolnak. – Jelenleg már kilencvenöt vendégünk van, és a következő héten őszi szünet, arra is csaknem telt házzal számolunk.

A koronavírus-járvány miatt több szálláshelyen is drasztikusan csökkent a vendégforgalom. A szállásadók szerint a mostani vendégszámok a tavalyi évekhez képest rossznak számítanak, a helyzethez képest viszont elfogadhatóak.

Ostorházi Imre, a Calimbra értékesítési igazgatója elmondta, leginkább szeptemberen érezték meg a visszaesést. – Akkor a felvidéki magyarok visszamondták foglalásaikat, nem tudtak eljönni hozzánk, azután szerencsére nem volt kimagaslóan negatív teljesítmény az előző évekhez képest.

A szállásadók szerint nemcsak a forgalom, a foglalási tendencia is megváltozott az elmúlt időszakban. A vendégek korábban már akár hónapokkal előre lefoglalták a szállást, most viszont inkább az utolsó pillanatra hagyják. A Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének alelnöke szerint vidéken csaknem a felével csökkent a forgalom az előző évekhez képest. – Az októberi hosszú hétvége valamit fog segíteni a számadatokon. Már most látszik, hogy az őszi iskolai szünet messze nem lesz olyan, mint amilyen volt az elmúlt években. Ez lényegében telt házas szokott lenni. Egy nagyon komoly októberi visszaesés lesz a tavalyi évhez képest – állapította meg Baldauf Csaba.

A járvány miatti veszélyhelyzet tartós bizonytalanságot teremtett. A szállodaszövetség alelnöke szerint a következő hónapokban várhatóan további visszaesés lesz majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!