Ugrás a tartalomra

Kiemelt vidéki sportegyesület lett a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. április 11. csütörtök 22:01
Az ünnepélyes bejelentésre sajtótájékoztató keretében került sor csütörtökön délelőtt a miskolci City Hotelben. Az eseményen Sántha Gergely, a DVTK elnöke öt új sportág csatlakozását is bejelentette.
Forrás: dvtk.eu

– A mai sajtótájékoztató apropója a DVTK kiemelt vidéki nagyegyesületi státuszának a bejelentése – kezdte Sántha Gergely, a DVTK elnöke. Már 2010 óta dolgoznak azon az Arago csoport támogatásával, hogy a DVTK újra a régi fényében ragyoghasson – olvasható a dvtk.eu-n. Ennek az első lépcsőfoka az volt – folytatta –, amikor a labdarúgó csapat többségi tulajdonjogát megszerezték, és a klub működését gazdasági szempontból is stabilizálták. A második lépés a női kosárlabda csapat újbóli csatlakozása volt 2013-ban. Ekkor kezdődött el az a folyamat, amellyel az Észak-Magyarországon illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hagyományokkal rendelkező sportágakat elkezdték saját erőből a DVTK zászlaja alá integrálni – fogalmazott. A sorban következett a jégkorong, a röplabda és a többi már jól ismert sportág, a birkózók, az asztaliteniszezők és a sakkozók.

– A következő nagy lépés az volt, amikor Magyarország kormányának és az Emberi Erőforrások Minisztériumának a támogatásával elkezdtünk egy 14 milliárd forint összeget meghaladó, észak-magyarországi sportinfrastruktúra fejlesztési projektet. Ez négy helyszínen zajlik, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban és Dél-Szlovákiában. Ennek az egyik jelentős mérföldköve a régió sportegészségügyi területét lefedő sportegészségügyi diagnosztikai és rehabilitációs központ tervezése és kivitelezése, amely az egész észak-magyarországi régiót ki tudja szolgálni – emelte ki. A kezdeményezés lényege, hogy szerettünk volna a budapesti kiemelt sportegyesületekhez hasonló státuszt szerezni, ezzel is egy következő szintre emelve a DVTK-t. Ezt idén tavasszal sikerült is elérnünk, hiszen az EMMI támogatásával egy újonnan kialakításra került kategóriához, a vidéki nagy egyesületekhez tudtunk csatlakozni – közölte.

Továbbá kifejtette: ezzel együtt több új szakosztály is csatakozott hozzájuk, amelyekkel tovább tudják erősíteni a DVTK-családot. A közelmúltban már bejelentették az e-sport, a short track, a műkorcsolya, a judo és a muaythai és a kézilabda sportágak csatlakozását. „A DVTK-család legújabb tagjaiként pedig a triatlont, a kerékpárt, a darts-ot, a kajak-kenut és az atlétikát köszönthetjük”. 

– Azt szoktam mondani, hogy borsodinak lenni egy életérzés, de a Diósgyőrnek szurkolni az egy életforma – tette hozzá Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő, a DVTK tanácsadó testületének elnöke. – Lehet ebben a klubban sportolni, lehet neki fanatikusan szurkolni, kedvelni, és családtagnak is tekinteni. Természetesen lehet elégedetlenkedni és csalódottnak is lenni egy-egy kevésbé jól sikerült teljesítmény után, de az biztos, hogy Miskolcon és Borsodban a DVTK egy olyan fogalom, amely érzelmi tényező is és nem tudunk függetlenedni tőle – fogalmazott. „A DVTK a miskolci és borsodi identitásunknak is elemi része és közösen éljük át a sikereket és a kudarcokat egyaránt." Csöbör Katalin úgy fogalmazott, a mai bejelentés a gyermekeknek teremt még több sportolási lehetőséget, amely során kemény munkára, önfegyelemre, kitartásra és erőfeszítésre neveli őket a klub. Nekünk Magyarországon, a régióban, Borsodban és Miskolcon olyan környezettudatos, egészségtudatos gyerekekre van szükségünk, akik hisznek önmagukban, hisznek a családjukban, a nemzetükben és a DVTK-családban is – zárta szavait.

Szinay Attila, az Agrárminisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, a DVTK birkózó szakosztályának elnöke kiemelte: az együvé tartozás az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően most kiszélesedik és ez az összefogás túllépi a város határait. –Tudjuk azt, hogy ha a gyerekek rendszeresen sportolnak, az a jövőnek szóló befektetés – emelte ki. Továbbá kifejtette: létszámban is és infrastruktúrában is bővülnek. Van egy szépségdíjas stadionunk, a klubnak köszönhetően gazdagodik a város egy fedett csarnokkal és nemsokára elkészül a sportdiagnosztikai központ, amely a birkózóknak is otthont ad majd – részletezte. „Lehet, hogy valakinek egy magyar bajnoki cím vagy egy válogatottság sem jön össze, de az a sportoló, aki kitart és alázattal vesz részt az edzéseken és észben tartja, hogy ez elsősorban az egészségről szól, akkor ő felnőtt korára egy sportszerető és nem utolsó sorban egészséges ember lesz¨ – húzta alá. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!