Ugrás a tartalomra

Kijavítják a homlokzatot

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 09. kedd 16:44
Kijavítják a Selyemréti Strandfürdő épületének homlokzatát.
Fotó: Mocsári László

A rovarvédő rács beépítésénél sérült meg a vakolat és az egyik stukkó is leesett. A kivitelezést végző cég garanciában már meg is kezdte a sérült fal rendbetételét. Emelőkosaras kocsiból újra vakolják, színezik a homlokzatot, és a lehullott stukkót is visszahelyezik, megerősítik a strand főépületének utcafrontján. 

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Selyemréti Strandfürdő kivitelezés ütemterv szerint halad: április 26-án megtörténik az üzemi átadás, így a tervek szerint május 1-jétől már egy korszerűbb, versenymedencés fürdőbe térhetnek vissza a látogatók és a sportolók.

A strandfürdő fejlesztése tavaly november 1-jén kezdődött el. Egy új, 50 méteres medence épül a régi helyére, és a főépület is megújul. Az 1,7 milliárd forintos uszodafejlesztés a Miskolci Vízilabda Club (MVLC) sportfejlesztési programjában szerepel, amelyhez a TAO-támogatás nagy részét a Wanhua-BorsodChem Zrt. biztosította. A beruházáshoz szükséges önerőt pedig a város állja.

A beruházás legfontosabb elemeként elbontották a régi, elavult 50 méteres úszómedencét. Helyére egy teljesen új, szintén 50 méteres, edzésekre és utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medencét építettek. Új uszodatechnikával és uszodagépészettel szerelték fel, a víz fűtése is környezetbarát lesz. Hőszivattyúkat építenek be, ezentúl ezzel melegítik a medencék vizét, és ez segít az állandó vízhőmérsékletének megtartásában, emelésében is.

Megújulnak, és egyben nagyobbak lesznek a kiszolgáló létesítmények, az öltözők, zuhanyzók. Az uszodatér fölül eltűnik a korábbi téli sátor, helyette új merevvázas sátorszerkezet épül. Ennek falai a nyári időszakban elbonthatók, így az uszodatér oldalról kinyitható lesz. A főépület tető- és födémszerkezetét már felújították, a második emeleten új öltözőt és szociális részleget is kialakítanak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!