Ugrás a tartalomra

Kik nyerik a B.-A.-Z. megyei PRIMA díjat 2022-ben?

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 25. kedd 15:27
Kik kapják a háromszor egymillió forintos PRIMA Díjat és a kettőszázötvenezer forintos Közönségdíjat? Kik kapják Mancs gyönyörű bronz szobrát? 

A VOSZ B-A-Z. Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a PRIMA díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerjük el. A megyei PRIMA díj várományosai 10 kategóriából lettek kiválasztva, és közülük hárman kapnak PRIMA díjat és egyvalaki Közönségdíjban részesül. A kiválasztottak 2022. november 5-én a Miskolci Nemzeti Színházban, a nagyszabású megyei PRIMA Díj Gálán vehetik át díjaikat.

Hogy ki a legérdemesebb a PRIMA Közönségdíjra, azt Ön döntheti el!

Magyar ismeretterjesztés és média kategóriában: Hajnal József

Hajnal József

HAJNAL JÓZSEF újságíró. Volt újságíró, rovatvezető, olvasószerkesztő, főszerkesztő, óraadó tanár, majd rádióstúdió-vezető. A különböző sajtóorgánumokban jelentek meg publikációi, több újságnak volt felelős szerkesztője, készített televíziós műsorsorozatot. Regényei: Mákdobáló (2017), Rézi királylány lesz (2020), Sufni titkai (2021), Gurilla (2022).

Magyar színház-, film- és táncművészet kategóriában: Varga Andrea 

Varga Andrea

VARGA ANDREA színművész. Kivételes tehetségű művész, aki mind prózai, mind énekes szerepekben estéről estére brillírozik. Érzékeny ember, aki önzetlenül segíti a rászorulókat, jótékonysági rendezvények állandó résztvevője. Fontos feladatának tartja a jövő tehetségeinek gondozását. Embersége, tisztessége példa a városban.

Magyar képző- és iparművészet kategóriában: Máger Ágnes

Máger Ágnes

MÁGER ÁGNES festőművész. A főiskola befejezése óta él Miskolcon, ahol tehetséggondozó művésztelepet vezet és alkot. Így nyilatkozott művészetéről: „Munkám: a festés. Feladatok sora, melyeket pontosan, szépen elvégezni szakmai tudás, képesség, hit és felelősség dolga. A buktatókat kibírni, a szép emberi törekvéseket táplálni akarom.”

Magyar sport kategóriában a Factory Aréna

Ergi Józsefné

FACTORY ARÉNA. 2004-ben vált szükségessé nagy terek biztosítása a lelkes fiatalok részére, így kerültek új otthonukba, a Vasgyárba, egy 5000 m2-es ipari csarnokba, amelyből az évek során lett a Factory Aréna.  Ez hazánk egyetlen olyan közösségi tere, amelyben helye van az extrém sportnak, az underground zenei és művészvilágnak és a kortárs művészetnek.

Magyar irodalom kategóriában: Harsányiné Kecskés Nikoletta

Harsányiné Kecskés Nikoletta

HARSÁNYINÉ KECSKÉS NIKOLETTA (GRETA MAY) író. Greta May álnéven alkotó ózdi írónő, könyveiben a rá jellemző cselekményorientáltság mellett összetett karakterábrázolással boncolgatja a jó és a rossz közötti vékony határt. Szabadidejében gyermekeknek szóló színdarabokat ír, interaktív gyermekműsorokat szervez.

Magyar Tudomány kategóriában: Dr. Ringer István

Ringer István

DR. RINGER ISTVÁN PhD. főmuzeológus. Az ELTE történelem-régészet-múzeológia szakán végzett, Jelenleg a Kazinczy Ferenc Múzeum igazgatója. Régészként több, kultúrtörténeti szempontból értékes feltárás részese, mint pl. a Sárospataki és Sátoraljaújhelyi vár feltárása, amikről rendszeresen publikál.

Magyar Zeneművészet kategóriában: a Kiss Kata Zenekar

Kiss Kata Zenekar

KISS KATA ZENEKAR. 2009-ben alapították. A zenekar egyedi módon ötvözi a magyar népzenét a modern stílusirányzatokkal, a popot, a rockot, a jazzt és a rapet házasítja a magyar népi kultúra örökül ránk hagyott kincseivel. Zenéjük célja, hogy összefogja a magyarságot és erősítse a nemzeti identitást.

Magyar sport kategóriában: Fazekas Miklósné

Fazekas Miklósné

FAZEKAS MIKLÓSNÉ a B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. 50 éve meghatározó szerepet tölt be a megye és a város diáksportéletének fejlesztésében. Céltudatos, alkotó egyéniségével testnevelőként, szaktanácsadóként, diáksportvezetőként mindig arra törekedett, hogy segítse a testnevelés és a diáksport népszerűsítését.

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában: a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

Fényi

FÉNYI GYULA JEZSUITA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. 25 év alatt a gimnázium az ország legjobb 50 középiskolája között szerepel. A magas szintű oktatásnak köszönhetően a diákok 95 százaléka továbbtanul. Jógyakorlataik egyike a szeretetszolgálat, illetve az intézményben való komplex tehetséggondozás.

Szavazatát a Közönségdíjra leadhatja a www.voszborsod.hu honlapon 2022. november 3-ig.

További hírek

Olvasnivaló