Ugrás a tartalomra

Kölyökkutyákat próbált Németországba csempészni rozsdás ketrecekben egy román nő

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 04. szerda 13:45
Hamis állatútlevelekkel próbált öt kölyökkutyát Németországba juttatni egy román nő, akinek az autóját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Komárom-Esztergom vármegyénél ellenőrizték.

Moldovából Németországba tartott az a román autós, akit az M1-es autópálya Concó pihenőjébe kísértek ki a pénzügyőrök rutinellenőrzésre.

Az autó csomagterében, két rozsdás ketrecben öt Golden Retriever jellegű kutya utazott. A pénzügyőrök ellenőrizték az állatok szállítására és utazására vonatkozó szabályokat, amelyen a kisállatútlevelek hamar fennakadtak.

Jól látható volt ugyanis, hogy azok vélhetően színes nyomtatóval készülhettek házilag. Az is látható volt, hogy az útlevél szerint felnőtt korú kutyák még igencsak kölykök, amit a későbbi állatorvosi vizsgálat is igazolt.

Az egyenruhások értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy az ebeknek oltásuk, csipjük és eredeti okmányuk sincs. A hamis papírokat lefoglalta és az állatok utazását megtiltotta. A sofőr egyedül utazott tovább, egy hazai alapítvány pedig befogadta a kölyköket.

A NAV közölte, hogy a Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei Nyugat-Magyarországon 2023-ban 32 kölyökkutya kereskedelmét hiúsították meg. De csak az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelic madarat és macskákat is találtak már szolgálat közben a járőreik - olvasható a NAV szerdai közleményében.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!