Ugrás a tartalomra

Koronavírus – közel félszázan hunytak el egy nap alatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 21. szerda 10:11
Több mint 1400 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 50 ezer fölé nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 48, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1259 főre emelkedett, 14 905-en pedig már meggyógyultak. 2023 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek száma 34 016 fő. Az aktív fertőzöttek 30 százaléka, az elhunytak 39 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti – közölte szerdán a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap.

Előző nap minden eddiginél több, 38 halálos áldozatról számoltak be, és 989 új fertőzöttet regisztráltak. A betegségből 14 637-en gyógyultak már meg addigra.

A kedden közzétett adatok szerint stagnál a koronavírus örökítőanyagának a mennyisége a szennyvízben, ami azért fontos, mert ez az érték képes előre jelezni az esetek alakulását, emelkedését. A tájékoztató honlap szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a szennyvízben mért koncentráció emelkedését 5 nappal követi az új esetek számának növekedése.

Megfertőződött koronavírussal a Szent János Kórház főigazgatója, Csepel polgármestere és Varga Judit igazságügyi miniszter is – írja a Telex. Felidézik: Magyarországon egyelőre nem jelentettek be újabb szigorításokat, javasolják azonban az influenza elleni oltást, amiből a négykomponensű, tavaly még térítés ellenében megvásárolható vakcina is már a kormánynál van, így nem lesz elérhető idén a gyógyszertárakban.

Külföldön több helyen korlátozó intézkedéseket vezetnek be: Olaszországban, Lombardiában például éjszakai kijárási korlátozásról döntöttek, és az Egyesült Királyság több régiójában is megemelték a szigorítási szintet. Bulgáriában csütörtöktől már a szabadban is kötelező lesz maszkot viselni.

További hírek

Olvasnivaló