Ugrás a tartalomra

A középmezőny eleje a cél a hátvédet igazoló DVTK-nál

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 21. péntek 09:45
A keret átalakítása és a bennmaradás volt az elmúlt szezon célkitűzése, a 2019–20-as bajnokságra vonatkozó elvárás azonban már az, hogy stabilan a középmezőny elejét foglalja el a DVTK.

A piros-fehérek megkezdték a felkészülést az NB I augusztus 3-án esedékes rajtjára. Fizikai tesztek, speciális felmérések – ezek voltak napirenden a DVTK labdarúgóinak szezonkezdő edzésén. Miközben a játékosok csoportokra bontva végezték az előírtakat, Tajti József és Fernando Fernández sajtótájékoztatón beszélt a tervekről, elvárásokról. Az új keret kapcsán a sportigazgató hangsúlyozta: könnyebb lesz idén a dolguk, hiszen a keret nagy része együtt maradt.

Forrás: dvtk.eu/Szabó Krisztián

– A fő célunk, hogy a kölcsönjátékosokat, akikről azt gondoljuk, hogy beváltak, megtartsuk. Ha pedig szükséges, akkor anyagi áldozatot is tudunk hozni. Illetve eljutottunk odáig, hogy 2-3 stratégiailag nagyon fontos posztra kell csak igazolnunk – tudatta. – A tavalyi bennmaradás és a keret átalakítása után idén egyértelműen a középmezőny a célunk. És van egy álmunk: a középmezőny elején szeretnénk végezni.

Haris Tabakovic mint befejező csatár volt az első ilyen igazolás. Időközben aztán bejelentették azt is, hogy egy régi ismerős tér vissza Diósgyőrbe: a szélső védő Vági András komoly erősítés lehet a piros-fehéreknél. – Vági egy rutinos játékos, aki tapasztalatával nagy hasznára lesz a csapatnak, emellett a fiatalok fejlődésében is sokat segíthet – mondta a sportigazgató.

Vági András nagy örömmel tért vissza, úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint „egy magyar focistának az egyik legnagyobb megtiszteltetés a DVTK labdarúgójának lenni”. – Büszke vagyok arra, hogy itt lettem felnőtt labdarúgó, és egyedül itt tapasztaltam meg, mit jelent szurkolók előtt, a szurkolókért játszani. Az elmúlt években nehéz érzés volt, mikor ellenfélként jártam Diósgyőrben, de jó volt látni, hogy minden jó irányba változik, akár a stadionra, az edzőközpontra, az utánpótlásra, akár a szakmai stábra gondolok. Persze legjobban mindig a szurkolótáborért csodáltam, és irigyeltem volt csapattársaimat. Személy szerint úgy érzem, az elmúlt években rutinosabb lettem, miközben ugyanúgy éhes vagyok a sikerre, mint korábban. Szeretnék újra bizonyítani a diósgyőrieknek, és szeretnék a piros-fehér sikerek részese lenni – hangsúlyozta.

A hazai átigazolási szezon egyébként augusztus 31-ig tart, de Diósgyőrben az a cél, hogy minél gyorsabban kialakuljon az új szezon kerete, ami nagyban segítené a szakmai stáb, a csapat munkáját – mondta el Fernando Fernández.

– Véleményem szerint továbbra is kiemelkedik majd a mezőnyből a fehérvári csapat és a Fradi, de utánuk nagyon apró dolgok döntenek majd a csapatok között. Nekünk sokat segíthet az az út, amin tavaly végigmentünk, ez összekovácsolt minket. Ez adhat nekünk erőt, illetve az, hogy nagyon jól ismerjük már egymást. Sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt szeretnénk nyújtani – fogalmazott a spanyol vezetőedző.

A DVTK labdarúgói a felkészülés első két napján teszteket teljesítenek, majd jön a tréningek sorozata. A piros-fehérek első edzőmérkőzésüket július 13-án, a Kisvárda ellen vívják.

A DVTK nyári programja:

június 29., szombat
DVSC (NB I. 3. helyezett) - DVTK

július 3., szerda
DVTK - Békéscsaba (NB II. 6. helyezett)

július 6., szombat
DVTK - ŽP Šport Podbrezová (szlovák 1. osztály 12. helyezett)

július 10., szerda
DVTK - FK Poprad (szlovák 2. osztály 2. helyezett)

július 13., szombat
Kisvárda (NB I. 9. helyezett)  - DVTK 

július 17., szerda
MTK (NB I. 11. helyezett) - DVTK

július 19., péntek
DVTK - Újpest (NB I. 5. helyezett)

július 27., szombat
Az ellenfél szervezés alatt

augusztus 3., szombat/2019. augusztus 4., vasárnap
OTP Bank Liga 1. forduló

A találkozók kezdési időpontjáról és helyszínéről később ad tájékoztatást a klub.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!