Ugrás a tartalomra

Legyártották a 15 milliomodik generátort

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 11. csütörtök 21:35
Csütörtökön legördült a 15 milliomodik generátor a SEG Automotive miskolci üzemében. A cég egy éve független társaságként működik, 4 százalékos gazdasági növekedésével és kétezer munkatárssal a miskolci üzem a cégcsoport alapkövét jelenti – fogalmazott Uwe Mang gazdasági ügyvezető.
Végh Csaba képgalériája!

A cégcsoport tavaly óta független cégként működik. Öt kontinensen nyolcezer munkavállalóval dolgoznak, melynek negyede miskolci alkalmazott. Európában ez a legnagyobb üzemük, 16 telephely közül a miskolci, önálló fejlesztési központjával ezért is jelenti a cégcsoport egyik alapkövét – mondta a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Uwe Mang hozzátette, rendkívül elégedettek a tavalyi eredményekkel. – Úgy gondolom, hogy Miskolcon minden adott, amire a cégcsoportnak szüksége van – hangsúlyozta.

– A függetlenné válás első évében nemcsak a leválással kapcsolatos kihívásokat sikerült megoldanunk, hanem tovább építkeztünk azokra az erősségekre támaszkodva, amikkel a járműipari szereplők azonosítanak minket: elkötelezettek vagyunk az innováció iránt, ami segíti a hatékonyabb belsőégésű motorokra, 48 voltos hibrid motorokra és elektromos motorokra történő átállást. Nagy teljesítményű, tartós és versenyképes termékeket és megoldásokat kínálunk, megbízható gyártási folyamatok és világszerte egységes minőségi szabványok betartása mellett. Stabil a globális jelenlétünk és elkötelezettek vagyunk az ügyfelek, beszállítók, munkavállalók és a környezet iránt – hangoztatta Uwe Mang, hozzátéve: felelősséget éreznek a munkavállalóik iránt is, lehetőséget biztosítanak számukra a személyes fejlődésre, a nemzetközi karrierre és előrelépésre, de cél – mutatott rá egyúttal – a foglalkoztatás időtartamának növelése Miskolcon, azaz a képzett munkaerő megtartása.

Elhangzott, hogy a jövőben is folytatják az együttműködést a várossal és a Miskolci Egyetemmel, számos közös projekten dolgoznak, mert mint a régió egyik legnagyobb munkáltatója, felelősséget éreznek a régió vonzerejének növelése és infrastruktúrájának fejlesztése iránt.

Pfliegler Péter alpolgármester felidézte: az indítómotorok és generátorok gyártása 2003-ban kezdődött Miskolcon, még a Bosch kötelékében. A vállalat az egyik első nagyberuházó volt, a letelepedése ösztönzőleg hatott az egész gazdasági életre. A gyártás mellett elindult a kutatásfejlesztés, kiszélesedett a társadalmi együttműködés, valamint tovább erősödött a közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel létrejött kooperáció is. Mindezek megalapozták, hogy további cégek jöjjenek Miskolcra – mutatott rá az alpolgármester, hozzátéve: a bizalom töretlen maradt a tavalyi tulajdonosváltást követően is.

– A vállalat azon célkitűzése, hogy a mobilitást hatékonyabbá, kényelmesebbé és még inkább környezetbaráttá tegye, az megegyezik Miskolc törekvéseivel – hangsúlyozta Pfliegler Péter, hangoztatva a kiváló együttműködés fontosságát is. – A SEG Automotive, amellett, hogy mintegy 2 ezer családnak nyújtanak biztos megélhetést, fontos szerepet játszik a társadalmi életben is; szerepvállalása rendezvények, szervezetek támogatásában is megnyilvánul.

Az alpolgármester végül annak a reményének adott hangot, hogy folytatódik a cég sikertörténete, gazdasági növekedése, és ezzel Miskolcon is töretlen marad a fejlődés. – Bízunk abban, hogy továbbra is közös, Miskolcot építő sikereket fogunk elérni – zárta beszédét Pfliegler Péter.

„Nagyszerű innovációról” beszélt a megyei kormánymegbízott is köszöntőjében. Demeter Ervin szerint a fejlesztésekhez rengeteg emberi erőfeszítésre és kreativitásra van szükség, és ebben a vállalat élen jár. – Borsod-Abaúj-Zemplén megye felzárkózásában kulcsszerepe van a SEG Automotive-nak, ami rengeteg családnak biztosítja a megélhetését. Ennek a cégnek is köszönhető, hogy a megye folytathatja a felzárkózást a fejlettebb régiókhoz – tette hozzá. Demeter Ervin azzal zárta beszédét, hogy a vállalat továbbra is számíthat a kormányhivatalra, hiszen ezzel nemcsak a cégcsoport fejlődését, de a régióban élők megélhetését is szolgálják.

A cég 2020-ig további, klímavédelmet szolgáló termékek bevezetését tervezi. Emellett a társadalmi felelősségvállalás, és a képzett munkaerő megtartása is kitűzött cél. Idén például 100 olyan munkavállalót köszöntenek Miskolcon, aki 15 éve dolgozik a cégnél.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!