Ugrás a tartalomra

Manna a híveknek – új albummal jött ki a Z!enemi

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. október 10. csütörtök 15:08
Ájtatos rap, szakrális funk, könyörgő rock, idvezült metál, zsoltár-pop öt borsodi lator előadásában – mi van??? Hát újra hívei elé, ki, a fényre lépett a Z!enemi miskolci zenekar, hogy megbotránkoztasson, tükröt állítson, és a legnehezebb időkben is táplálékkal lássa el a legnehezebb követőit.
Z!Enemi a Basszuskulcsban. Mocsári László képgalériája

Manna – Izrael népének legendás tápláléka Mózes második könyvében, amelyet Isten csodálatos módon adott a pusztában vándorlóknak. Na, a Z!enemi saját bevallása szerint így jár el saját „híveivel”, de saját magával is; „mannát”, olyan szellemi étket tesz le a rajongók elé az új, Manna című albumával, amit hallgatva minden megpróbáltatás ellenére is kitarthatnak, míg el nem érik az Ígéret földjét.

(Persze – hívják fel a figyelmet a srácok – nem kell őket teljesen komolyan venni: ugyan vallásból ismert fogalmakat is használnak, de ártani, na, azt senkinek nem akarnak.)

Az album kilenc dalt tartalmaz, egy részüket már ismerhették a rajongók, de vannak köztük zsírúj zenék is. Tóparti csapatás, politikai és celeb kritika, társadalomrajz, felszólalás az igazságtalanságok és félrevezetések ellen mind-mind megjelenik a dalaikban – ahogy azt megszokhattuk a miskolci bandától.

A napokban három taggal – Balogh „Juró” Szabival, Csontos Krisztiánnal és Hudák Attilával – beszélgettünk a Grizzlyben. Forgott a Basszuskulcs, a Miskolc Televízió zenei magazinműsora. A beszélgetés során fejtegettük a Z.enemi szövegeinek gondolati magvait, a vélemény szabad vállalását és kimondását, de a parádésan futó új klipjük, a Főnix kapcsán előkerült a mesterséges intelligencia is, és annak (lehetséges) hatásai a zeneiparra, a művészetre.

A rajongóknak nem kell már sokat várniuk arra sem, hogy élőben is hallhassák az új dalokat, hiszen szombaton hazai pályán, a Helynekemben lépnek fel Juróék.

A Basszuskulcsban pedig jövő hétfőn 18:25-től nézhetik meg a teljes, negyedórás beszélgetést.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!