Ugrás a tartalomra

Még idén bevethetik a vakcinát hazánkban

444.hu
Utoljára módosítva
2020. december 15. kedd 15:19
A Covid-fertőzötteket kezelő egészségügyi dolgozók beoltását még idén elkezdhetik Magyarországon – szellőztette meg a 444.hu egy, a Honvédkórházba kiküldött körlevélre hivatkozva.

Nemsokára elérhető lesz a Pfizer-es Covid-védőoltás, és már most jelentkezzenek azok, akik beadnák maguknak. Az oltás önkéntes és ingyenes lesz – ezt a jóhírt osztották meg a kórház munkatársaival a 444 szerint. A körlevélben azt írják a portál állítása szerint, hogy a vakcina a tervek szerint december 28-án kapja meg az európai engedélyt, és 30-án már érkezik is oltóanyag a Honvédkórházba. Azt csak feltételezni lehet egyelőre, hogy más kórházak is kapnak-e védőoltást.

A magyar oltási terv részletei nem ismertek, azt azonban tudni lehet, hogy idén csak kisebb mennyiségű oltóanyag érkezik, ebből az egészségügyi dolgozókat oltják először. A tömeges oltás a gyártási kapacitás szűkössége miatt csak valamikor tavasszal kezdődhet meg Magyarországon, akkor várható, hogy milliós tételben érkezik oltóanyag, miután a Pfizer után több cég vakcinája is megkapja az engedélyt.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!