Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a fűnyírási szezon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 08. hétfő 13:35
Miskolcon több mint 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriás zöld területen kell füvet nyírni. Ez több mint 400 focipályányi terület gondozását jelenti: utak, utcák, járdák melletti területet, parkokat, játszóterek és társasházak környezetét. Április 8-án elindult a fűnyírási szezon Miskolcon.
Fotó: Mocsári László

Elsőként a forgalmas utak melletti zöld sávban és a belvárosban dolgoznak a Miskolci Városgazda Nkft. munkatársai, akiket tucatnyi fűnyíró gép, valamint 12 darab traktor is segít. Egy fűnyírási szezonban, április és november között a város területén átlagosan és időjárástól függően 6-10 alkalommal kaszálják az utak, utcák, járdák melletti területet, parkokat, játszóterek és társasházak környezetét.

Az egyéb tavaszi munkával is jól halad a Miskolci Városgazda. Már felkapálták, gyomlálták a kétnyári és évelő növények ágyásait, végeztek az utak mellett felhalmozódott téli szóróanyag és por összegyűjtésével, és folyamatos a fák és cserjék metszése, egészségügyi gallyazása. Május elején pedig megkezdik az egynyári virágok ültetését is.

További hírek

Olvasnivaló