Ugrás a tartalomra

Megkezdték a légi szúnyogirtást Miskolcon

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 20. csütörtök 10:00
Az elmúlt napok, hetek időjárása igencsak kedvezett a szúnyogoknak: a sok csapadékot követően ugrásszerűen nőttek a bejelentések a város nagy részéről. Ezt és a kiemelt városi rendezvényeket is figyelembe véve a Miskolci Városgazda megrendelte a légi szúnyogirtást, mintegy ezer hektáron.

A vizes területek a szúnyoglárvák ezreinek otthona. A pangó, sekély meleg vizekben a növények bomlásából eredő anyagokból táplálkoznak. Vagyis kész kánaán számukra az esős, meleg idő.

A biológiai szúnyoglárvairtásnak köszönhető, hogy Miskolcon csak a csapadékos időjárást követően nőttek ugrásszerűen a szúnyogok miatti bejelentések. Az esős május és a hirtelen jött meleg rendkívül kedvező feltételeket teremtett a vérszívóknak. Ráadásul a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség is nehezítette a szúnyoggyérítést. A légi permetezések többségét le kellett állítani, a nagy melegben ugyanis a szúnyogok többsége késő estig megbújik a növényzetben, az éjszakai munkavégzést viszont a repülési szabályok nem engedik meg.

Kedd este aztán végre ideálisak voltak a körülmények, így megkezdhették az irtást. A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, csak a szúnyogokat pusztítja el. A Bogármérnökség Kft. Miskolc közigazgatási területén kedd este tehát meg is kezdte a légi szúnyoggyérítést, mintegy 50-100 méternyire a földtől, sőt, volt, ahol még alacsonyabbra is repült, hogy minél alacsonyabbra tudják húzni az irtószeres réteget.

A kiemelt városi rendezvényeket is figyelembe vették, amikor a Miskolci Városgazda megrendelte a légi szúnyogirtást. Mintegy ezer hektárnyi területet szórtak meg a repülőről.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!