Ugrás a tartalomra

Megtalálták a Gangeszba fulladt szabadulóművész holttestét

MTI
Utoljára módosítva
2019. június 18. kedd 14:58
Megtalálták a holttestét a Gangeszban annak az indiai férfinak, aki Harry Houdini híres víz alatti szabadulását akarta megismételni – jelentette kedden a helyi rendőrség.
Fotó: AFP

Megerősítették, hogy a férfi megfulladt a mutatvány végrehajtása közben. „Holtteste a baleset helyszínétől nagyjából két kilométerre sodródott a partra, rokonai hétfő éjjel azonosították” – mondta el telefonon az illetékes kolkatai rendőrség egy munkatársa. „Kezeit már kiszabadította, a lábain azonban még ott volt a lánc és a kötél” – tette hozzá.

A 42 éves Csancsal Lahiri, művésznevén Mandragóra mágus vasárnap kísérelte meg a mutatványt, daru engedte összekötözött kézzel-lábbal a folyóba Kalkuttában. Azonnal a keresésére indultak a rendőrök, miután a a parton álló nézők hiába várták, hogy felbukkanjon a vízből.

A helyi lapok szerint a mágus nem tette meg a megfelelő a biztonsági intézkedéseket a kockázatos mutatvány előkészítésekor. A merülés előtt Lahiri elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt már végrehajtotta ugyanezt a mutatványt ugyanott.

„Egy üvegkabin belsejében voltam leláncolva, a Hovrah hídról dobtak a folyóba. 29 másodperc alatt szabadultam ki” – magyarázta a mutatvány előtt az AFP-nek.

Elismerte, hogy ez alkalommal nehezebb dolga lesz. „Ha sikerül kiszabadulnom, csoda lesz. Ha nem sikerül, tragédia” – tette hozzá. Lahiri 2013-ban már megpróbálta megismételni a szabadulást a Gangeszba engedett dobozból, de a kísérlet botrányba fulladt, mert a közönség észrevette az ajtót a szerkezeten.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!